Tomislav Ivančić, iz knjige Oče

ISUS JE GOSPODIN

(Osloniti se sasvim na Isusa Krista)

U dubini svog srca mirno, meditirajući ponavljaj:

ISUSE, Ti si pobijedio smrt, Ti si pobijedio zloga, Ti si pobijedio svijet, Ti si pobijedio grijeh, Ti si pobijedio sve sile koje mi žele nanijeti zlo, Ti si Gospodar svega.

ISUSE, Ti si stvorio svijet, Ti kontroliraš svijet, Ti upravljaš svakim detaljem mog života, Uvijek si uz mene, Ti si izvor svega što me snalazi, Zato se ne bojim, ti ćeš od svake situacije načiniti najbolje.

ISUSE, Hvala ti za svako dobro, Hvala ti i za svako zlo, ono je samo trenutno, Hvala ti za svaku tjeskobu, ti ćeš je preokrenuti u radost, Hvala ti za bolest, ti i nju kontroliraš, Hvala ti za strah, Hvala ti za gubitak, Hvala ti za rastanak, Hvala ti za bojazan od besmisla, Hvala ti za ljude koji mi zlo nanose, Hvala ti za sve, ti si tu i sve ćeš okrenuti u dobro, Hvala ti, ja ne mogu ništa izgubiti, samo mi se dobro može dogoditi.

Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.  

Prethodni članakDobro je temelj svega
Sljedeći članakPretplata za 2022 – Hagio.hr
Tomislav Ivancic
Rođen je u Davoru 1938. godine. Nakon filozofskog i teološkog studija u Zagrebu i Rimu zaređen je 1966. godine za svećenika zagrebačke nadbiskupije. Postigavši magisterij iz filozofije i doktorat iz teologije na papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, vraća se 1971. godine u Zagreb gdje postaje profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Pročelnik je katedre fundamentalne teologije, bio je jedan od urednika Bogoslovske smotre. Područja njegovog znanstvenog rada su filozofija, teologija i književnost. On istražuje odnos filozofije i teologije, vjere i znanosti, ateizma i religioznosti, objave i vjere, Crkve i crkvenih zajednica, kršćanstva i religija, fenomen sekti i pitanja teološke epistemologije. Osobito područje njegova zanimanja je istraživanje čovjekove egzistencijalno-duhovne dimenzije, gdje otkriva način suvremene evangelizacije te nužnost razvoja duhovne medicine, koja je uz somatsku i psihičku nezaobilazna u cjelovitom liječenju čovjeka, a osobito u liječenju duhovnih bolesti i ovisnosti. U tu svrhu razvio je metodu hagioterapije i osnovao 1990. godine u Zagrebu Centar za duhovnu pomoć čiji je predstojnik. Od 1971. godine uz rad na fakultetu bio je studentski vjeroučitelj u Zagrebu, inicijator molitvenog pokreta unutar Crkve u Hrvata, osnivač vjerničkog društva pod imenom Zajednica Molitva i Riječ (MiR), te voditelj brojnih seminara za duhovnu obnovu i evangelizaciju kod nas i u inozemstvu. Nakon završetka studija i znanstvenog doktorata iz fundamentalne teologije na ... (Nastavak pročitajte na https://hagio.hr/tomislav-ivancic/)