Piše: Sanja Popadić

Samo onaj koji me stvorio zna tko sam ja. Zašto sam baš ja stvorena?

Pitam se tko sam to ja, tako čudesno stvorena, tako prekrasna. Postoji li netko kao ja ili sam jedinstvena i neponovljiva?

Nitko drugi nije kao ja.

Pogledah svoje ruke i svoj prekrasan osmijeh, a tek prekrasne oči koje zrcale moju dušu. Ljepota izvire iz mene, iz moga pogleda, iz nutrine moga bića. Ona nije izvan nego unutar mene, samo u tišini osluškujem bilo svoje duše, njezine otkucaje, samo u predanju Apsolutnoj Dobroti spoznajem sebe. Vlastiti smisao i svrhu svoga postojanja.

Tko li mi može otkriti ili barem reći tko sam to ja?

Nitko osim Onoga koji me stvorio, planirao i oživio. Darovao mi život da stvaram i donosim ploda, da ljubim i praštam, da spoznajem i otkrivam, da istražujem i učim.

Samo mi Stvoritelj može otkriti tko sam to ja. Tko mi može otkriti sve tajne u meni, moje dubine, sve što posjedujem i što još mogu posjedovati? Tko me može svakoga trenutka voditi k samoj sebi i ljubavi prema sebi?

Najvažnije je zavoljeti i prihvatiti sebe takvim kakvim jesi. Biti ono što jesi i ne pokušavati biti netko drugi, nečija imitacija jer stvoren si tako čudesno da budeš to što jesi, sasvim drugačiji od svih. Ne da bi bio netko drugi već da bi bio to što jesi.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.