Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević

JUTARNJI SUSRET

Volim ustati rano dok je dan još na pomolu. Volim doživjeti tu neku posebnu otmjenu tišinu kojom odiše sve oko mene. Otvaram prozore svog stana i na licu osjećam svježinu jutra. I upravo je to vrijeme kao stvoreno za susret sa mojim Stvoriteljem. Za susret sa samom sobom.

Doživljavam kako su za naš život dragocjeni upravo takvi trenuci. To su trenuci kada se sa raznih stranputica i lutanja ponovno vraćaš k sebi. To su trenuci kada tvoj jezik šuti, a tvoja duša govori i osluškuje. Kada ti smiješ biti ti, još pomalo snen i raščupan. To su trenuci puni zahvalnosti za život i još jedan darovan nam dan.

Upijam tada Stvoriteljevu prisutnost u bezbrižnosti svoje djece dok ih promatram kako spavaju, u tom bistrom plavom nebu i u jutarnjim melodijama sa grana drveća dok otvaram vrata balkona.

Oče moj, dobro ti jutro! Zapažam te, nema gdje Te nema! U svemu si Ti! Ti… Tako veličanstven i snažan, a opet tako bliz, tako opipljiv, tako blag…
Znam gledaš me sada. Blagoslivljaš me na početku ovoga dana. Stavljaš na mene svoju zaštitu, baš kao i ja križić na čelo svoje djece prije svakog izlaska iz kuće.
Ti me šalješ u ovaj svijet danas i daješ mi sve ono potrebno da kroz njega mogu koračati.
Ti znaš da u ovom svijetu čovjek ima brojne muke, tolike zasjede zla i brojne opasnosti. Zato svakome od nas danas iznova govoriš: “Ne boj se! Ja sam s tobom!
O, kako mi je to potrebno čuti danas! Moja duša treba ohrabrenje, treba nadu i sigurnost da si sa mnom u svemu, da nisam sama…
Hvala ti, Oče! Želim te ljubiti onako kako Ti mene ljubiš! Želim slušati Tvoju riječ jer znam da je jedino ona ispravna i istinita i da me vodi u pravi život.

Zastani i ti danas, dragi prijatelju, kad god ti se ukaže prilika i probaj primijetiti Stvoritelja koji ti je blizu.

Dopusti svojoj duši da se “osunča” na Njegovoj ljubavi, da prodiše, da se u njoj razbudi nada, ojača povjerenje, da shvatiš da si slobodan i da ničemu ne trebaš robovati, da je moguće biti slobodan od psovke, prisilne misli, ogovaranja, tuge… da ti je život dan u ruke da budeš dostojanstven i velik i da je tako potrebno živjeti ovaj dan već od jutra, ali i cijeli svoj život.

Neka te ta “svježina jutra” prati svaki trenutak ovoga dana da ponovno u smiraj dana kada sve utihne čuješ kako ti duša zahvaljuje i kako se raduje jer bio je ovo još jedan dobar dan!

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Život sa smislom – iskustvo hagioterapije

Život sa smislom – iskustvo hagioterapije

Autentičnost podataka jamči CHT koji je slučaj ustupio

Next
Tijelovo – Tomislav Ivančić

Tijelovo – Tomislav Ivančić


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati