Život sa smislom – iskustvo hagioterapije

Autentičnost podataka jamči CHT koji je slučaj ustupio. Podaci poznati uredništvu.

Gospodin u srednjim godinama, donedavno prilično visoko pozicioniran na poslu, dolazi u Centar za hagioterapiju zbog potpunog sloma i besmisla. Do prije nekoliko mjeseci bio je potpuno zaokupljen poslom, službenim putovanjima i vješt u odabiru što se više isplati poduzeti. Njegov čitav dan bio je ispunjen poslom. Zbog nastalih problema na poslu dobio je otkaz i doživio financijski kolaps zbog velikih kredita koje više nije mogao otplaćivati. Bio je rastavljen i živio je sam.

Jednostavno više u ni u čemu nije mogao naći smisao, a javljale su mu se i suicidalne misli. Počeo je sve češće bježati u alkohol.

Nakon pet individualnih terapija osvijestio je svoje dostojanstvo kao čovjeka i shvatio da se njegova vrijednost ne mjeri uspjehom na poslu i financijskom moći. Prihvatio je da je Nečija misao ugrađena u cjelokupnu prirodu i čovjeka, da je Netko htio da on postoji, da je vidio njegovu vrijednost kao osobe i da je za čovječanstvo dobro da on postoji ovdje i sada. Tog Nekog on je izabrao zvati Život. Zaključili smo da ga Život bezuvjetno voli.

Za svaku situaciju počeo se pitati:Koji je smisao toga?“, „Ima li smisla da toliko pijem?“Koji je uopće smisao mog života?“, „Razvijam li se kao čovjek?Na kraju je rekao da više ne žali što je dotakao dno života jer si je napokon počeo postavljati pitanja o smislu, o vrijednostima, o sebi kao osobi, o Životu i sl.

Uhvatio se u koštac s alkoholom i zaključio da nije lako, ali da se isplati. Napravio je neke financijske transakcije i počeo tražiti novi posao – ne nužno visoko pozicioniran i ne nužno visoko plaćen. Nastavio je život sa svim poteškoćama koje donosi, ali s dostojanstvom i zadovoljan sobom! Život sa smislom, za koji zna da se isplati.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Voljena sam – iskustvo hagioterapije

Total
0
Shares
Prev
Treba li hagioterapija više djeci ili roditeljima?

Treba li hagioterapija više djeci ili roditeljima?

Piše: Nena Todorić-Kajfeš, arhiva Hagio

Next
Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević JUTARNJI SUSRET Volim ustati rano dok je dan


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati