Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branislavljević

LJEPOTA U TEBI

U današnje vrijeme čini mi se kao da je sve više čovjekova vrijednost usmjerena isključivo na tijelo, na mladost, na fizički izgled, na korekcije nedostataka kako bi zadovoljili neke iskrivljene i nametnute kriterije ljepote. Mladi su kroz sve brojnije internetske platforme neprestano izloženi slikama prividnog i umjetnog života i lako postaju zavedeni tim nerealnim svijetom. Razgovarajući sa svojim kolegicama na poslu čini mi se kako je nastala “prava poplava”  brojnih kozmetičkih i estetskih tretmana i preparata. A koliko tek dragocjenog vremena čovjeku sve to oduzima, zar ne?

Pitam se, tko je to zapravo lijep čovjek? Što to čovjeka čini lijepim? Filozofija nam kaže da je u temelju svega Apsolutna Ljepota i upravo ta Ljepota je utkana baš u svakog čovjeka, no samo duhovno zdrav čovjek prepoznaje Tu ljepotu u sebi i oko sebe. On prihvaća sebe kao dragocjenost bez potrebe da svoju vrijednost postiže “vanjskim uljepšavanjem”. Čovjek je lijep kada mu je lijepa duša, a ona je vidljiva u njegovom pogledu i na njegovom licu. A kako je tek čovjek lijep kada se iskrena srca nasmije! Tada je najljepši, zar ne? Lijep je i kad mu je savjest čista, kada su mu misli zdrave, kada odiše strpljivošću i blagošću, kada je ponizan i iskren.

A što ti misliš, u čemu je tvoja ljepota? Jesi li do sada već otkrio svoju originalnost? Znaš li da si lijep svaki put kada se trudiš biti bolji i drugačiji čovjek. Nema te šminke, tretmana ili zahvata koji te može “pomladiti” i učiniti lijepim kao tvoja odluka da živiš moralno i čestito, u skladu sa prirodnim moralnim zakonom.

Duh u tebi obnavlja snage i svemu daje novi smisao, bore dobivaju poseban šarm, a frizura ti tada stoji baš kako treba. 

Potrebno je samo zagledati se u Ljepotu koja te stvorila i povjerovati joj kad ti kaže: “U tebi mi je sva milina!”.

Želim ti, dragi prijatelju, da ovih dana učiniš “kozmetiku” svoje duše kako bi zablistao novim sjajem! Odbaci sve ono što te nije dostojno, što te nagrđuje i prlja, poput grubih i lažnih riječi, ogovaranja i pesimizma, neka se na tvom licu izdaleka primijeti da si čovjek nade i vjere u dobro, da u svom srcu nosiš ljubav za čovjeka i ovaj svijet u kojem živiš.

Neka tvoj pogled uvijek bude usmjeren u ono neprolazno i vječno! Ne boj se biti svoj! Lijep si i dragocjen baš takav kakav jesi jer te sam Stvoritelj takvog poželio! Povjeruj danas u tu istinu o sebi!

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Voljena sam – iskustvo hagioterapije

Voljena sam – iskustvo hagioterapije

Ustupio Centar za hagioterapiju Virovitica U Centar za hagioterapiju, po

Next
Otvoriti vrata

Otvoriti vrata

Piše: Sanja Popadić Vrlo često zaboravljam da samo s Isusom mogu sve pa se često


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati