Hagioterapija je primjenjiva i u stomatološkoj ordinaciji

Piše: dr. Romana Brnčić, stomatolog, iz arhive Hagio.hr

U svojoj stomatološkoj ordinaciji već 4 godine liječim pacijente prema principima biološko-integrativne medicine (kod nas gotovo nepoznate prakse, iako se vrlo uspješno primjenjuje već 40-ak godina), koja promatranjem čovjeka na psihofizičkoj, antropološkoj i duhovnoj razini istražuje i liječi uzroke, a ne simptome bolesti. U tom kontekstu, susret s hagioterapijom dodatno je osnažio moje opredjeljenje za drugačiji odnos s pacijentima.

Spoznala sam naime kako je hagioterapijski pristup upravo ono što nedostaje u pristupu pacijentima u mojoj praksi. Bila sam ugodno iznenađena slušajući predavanja profesora Tomislava Ivančića i posebno oduševljena Četvrtim studijem hagioterapije. Paralelno s oduševljenjem pojavila su se i mnoga pitanja: kako primijeniti stečena znanja; kako upoznati sebe i učiniti se lijekom za druge…? Malim koracima, osvješćujući to da je Stvoritelj svijeta moj Otac koji me bezuvjetno ljubi te družeći se svakodnevno s Njim ulazim u Dobrotu, Istinu i Ljubav. Vjerujem da sam Njegovo ljubljeno dijete unatoč slabostima i propustima svoje ljudske nesavršenosti. On mi pruža svoju ruku, daje snagu i spoznaju da mogu i hoću biti vrhunski čovjek. U meni prevladava mir i sigurnost, kojom mogu služiti čovjeku na pravi način!

U ordinaciju mi dolaze različiti pacijenti s vrlo teškim dijagnozama, puni straha. Sada ih mnogo bolje razumijem i gledam ih kao cjelovite osobe s njihovim egzistencijalnim i bazičnim ranjenostima – osobe koje nisu svjesne da su ljubljene. Pomažem im osvijestiti tu razinu te ostaju ugodno iznenađeni novim spoznajama.

Biti liječnik moje je zanimanje, ali biti hagioasistent moje je zvanje. Konačno osjećam cjelovitost sebe kao osobe i tu cjelovitost želim svakom svom pacijentu. Najveća mi je nagrada kad pacijent odlazi sretan i ispunjen iz ordinacije, sa smiješkom i riječima: „Baš se veselim ponovnom susretu!“

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
POBIJEDITI NESIGURNOST I NEPOVJERENJE – Tomislav Ivančić

POBIJEDITI NESIGURNOST I NEPOVJERENJE – Tomislav Ivančić

Ovaj članak je besplatan

Next
Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

SMISAO TVOGA ŽIVOTA Lesing je izgovorio jednu istinu o svijetu: ,,Vaga sliči


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati