DOBROTA UVIJEK POBJEĐUJE

Piše: Ines Vranješ, hagioasistentica CDP Zagreb

Starogrčki filozof Platon je rekao, da je u temelju svega postojanja samo dobrota. Ti postojiš, poštovani čitatelju i jesi li svjestan da tvoji temelji počivaju na toj dobroti. Ona je upisana u tvojim dubinama i zato čitavo tvoje biće čezne samo za dobrotom. 

Dobrota je život a najmanji gubitak dobrote je, gubitak radosti, snage i života. 

Uronjeni smo u svijet u kojem zlo želi umanjiti, čak i razoriti sve što je dobro, tako da prividno izgleda kao da je zlo jače i da ga ima više. To je samo privid, jer u patnji čovjek je zagledan samo u bol ili ranu na duši ili tijelu i ne vidi ništa izvan toga. Kada analizira ta negativna stanja, kad o njima razmišlja i govori, tada gubi sposobnost vidjeti bilo što izvan tog prostora boli i patnje. To je zamka Zloga u kojoj vlada mrak i u njoj ostaje zarobljen sve dok ga ne obasja svjetlost Istine. 

Istina je da je zlo samo manjak dobra i da je bolest samo manjak zdravlja. S toga poštovani čitatelju, koliko god dugo trajala tvoja patnja ili fizička bolest, odluči se za promjenu i dopusti da te obasja svjetlo Istine. 

Sjeti se da tvoji temelji počivaju na dobroti, da si ti biće zemlje ali i neba, da si dijete svojih roditelja ali i dijete svoga nebeskog Oca, Stvoritelja svega što postoji, a On je sama dobrota, ljubav, ljepota i istina. Sjeti se da je u tebi snaga duha kojom možeš pobijediti svako  zlo koje te snašlo, jer nisi sam. 

Tvoj Stvoritelj je uvijek uz tebe a Njegova ljubav te prati na tvom životnom putu od trenutka tvoga postojanja, jer on te želio, On te satkao u krilu majčinu. Njegovom ljubavlju si zaštićen. Otvori svoje srce toj ljubavi i dopusti joj da te provede kroz bol, patnju ili bolest. Budi ustrajan i strpljiv a svjetlo Istine jasno će ti pokazati kojim putem trebaš ići i gdje je izlaz. 

Poštovani  čitatelju, vjeruješ li da je dobrota vječna i neuništiva?  

U što ti vjeruješ?

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatitza tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
OZDRAVLJATI BRAK I OBITELJ – snimka emisije

OZDRAVLJATI BRAK I OBITELJ – snimka emisije

Brak je zajednica muškarca i žene Ovaj članak je besplatan

Next
Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Tomislav Ivančić, iz knjige Ostati uspravan ŽIVJETI U SADAŠNJEM TRENUTKU Znati


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati