Nova kolumna – Sagradi kuću na stijeni

U uredništvu portala smo osobno uvidjeli kako nije jednostavno napraviti treći korak (misao, riječ i djelo) te pročitano provesti u praksu.
Kako bi sve nas motivirali i nadahnuli na konkretnu praksu odlučili smo pokrenuti novu kolumnu. Koja će za početak izlaziti dva puta tjedno i svaki tjedan će biti neki novi kolumnist član Zajednice Molitva i Riječ (ZMR). Ideja je da budu kratke, ali proživljene. Pozivamo i vas da pokušate s nama uroniti u praksu, ali i poslati nam svoje iskustvo prakse ili komentar na mail: urednistvo@hagio.hr

Piše: Vesna Žarko

Obrat blagoslova

Sjedila sam u sobi i pripremala se za molitvu . Odjednom su vani počele graktati vrane i njihov zvuk me počeo uznemiravati. Bila je večer i nije uobičajeno da tako uznemireno grakću. Prva reakcija je bila „Daj ušutite što me smetate .Isuse daj ih stišaj“. Kako one nisu prestajale uzela sam slušalice i upalila glazbu da ih ne čujem. Ni to nije pomoglo. Odlučila sam izaći van na balkon da vidim što je.

Vidjela sam na drvetu mladu vranu kako grakće a starija joj samo ponešto“ kaže“ gledala sam taj prizor, pokušala sam shvatiti što joj je ali bezuspješno. Odjednom, sam joj počela govoriti: Mir s tobom. Kako sam to izgovarala, polako se u meni otvaralo: pa ti si stvorenje Božje. Počela sam primjećivati kako je sitna i bespomoćna. Molila sam Gospodina da ju dotakne, pokrije svojom krvlju.

U meni se počela događati ljubav i blagost prema bespomoćnom stvorenju i dalje sam joj govorila Mir s tobom i ona se potpuno umirila i nakon par trenutaka odletjela. Ušla sam u stan radosna zbog obrata u meni.

U tom trenutku sjetila sam se profesora Tomislava Ivančića i njegove ljubavi za prirodu. Kao da mi govori: vidiš jel da kako je lijepo blagoslivljati. Uživaš. Milina. I onda mi bljesne,
Isusov odgovor na moju molitvu. Sjetih se da sam molila za dar blagosti. Ne razmišljajući kako ću to dobiti. Naravno da ja zaboravim ali Gospodin ne zaboravlja nego strpljivo čeka pravi čas. Dakle, na kraju cijele situacije shvatih da je to bilo način kako da se obratim u blagost. (Isusove odgojne metode, uvijek se zadivim kako je konkretan i praktičan.)

Kad sam ponovo otkrila ljepotu blagoslivljanja božjeg svijeta i svega stvorenog grubosti više nema mjesta.

Blagoslivljaš li ti dragocjeni čitatelju? Jesi li blag, koja je tvoja današnja praksa?

Total
0
Shares
Prev
Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

U SVEMU TRAŽITI SVJETLO Svatko od nas ima različite uvjete života u kojima živi,

Next
Uvijek postoji izlaz – radio emisija

Uvijek postoji izlaz – radio emisija

Zajednica Molitva i riječ – ur


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati