Nova kolumna – Sagradi kuću na stijeni

U uredništvu portala smo osobno uvidjeli kako nije jednostavno napraviti treći korak (misao, riječ i djelo) te pročitano provesti u praksu.
Kako bi sve nas motivirali i nadahnuli na konkretnu praksu odlučili smo pokrenuti novu kolumnu. Koja će za početak izlaziti dva puta tjedno i svaki tjedan će biti neki novi kolumnist član Zajednice Molitva i Riječ (ZMR). Ideja je da budu kratke, ali proživljene. Pozivamo i vas da pokušate s nama uroniti u praksu, ali i poslati nam svoje iskustvo prakse ili komentar na mail: urednistvo@hagio.hr.

Piše: Mario Jakešević

Otac nebeski me voli

Isus nam govori: “Dobar čovjek iz dobra blaga srca svojega iznosi dobro, a zao iz zla iznosi zlo. Ta iz obilja srca usta mu govore.”

Pogledaj kakvo blago ti nosiš u svome srcu. Pitam se zašto ne mogu uvijek ljudima nositi ljubav, pomirenje, dobro… U srce je potrebno najprije prihvatiti ljubav da bi ju mogao nositi drugim ljudima.

Danas postani svjestan da te Otac nebeski neizmjerno ljubi. Njegova je ljubav bezuvjetna. Dakle, On tebi ne postavlja nikakav uvjet da bi mogao zaslužiti njegovu ljubav. On te voli upravo takvog kakav jesi, ne moraš se truditi.

On voli i tvoje mane, prihvati to danas. Ne traži od tebe da budeš savršen/a.

Među 8 milijardi ljudi nema nikoga kao što si ti. Ti si jedinstven/a. Nikada u povijesti nije bio i neće biti netko kao što si ti. On je tebe posebno stvarao. I da nije želio da postojiš On te ne bi ni stvorio. Zato prihvati da te On voli.

Predivna je slika Oca koju nam je Isus dao. Otac iščekuje izgubljenog sina. Sin je daleko i izgubljen, a Otac na njega čeka i nada se hoće li mu sin doći. Traži ga pogledom „izdaleka“. Postani svjestan te čežnje Oca da mu se sin vrati. Kad ga ugleda trči prema njemu, grli ga i ljubi. Osjeti tu sreću Očevu jer mu se sin vratio. Otac ne osuđuje sina, ne spominje rasuto imanje; Otac zna što je dragocjeno, a što bezvrijedno, sin mu se vratio.

Jesi li svjestan da će Otac i za tebe napraviti gozbu, ako mu se obratiš?

Nova kolumna – Sagradi kuću na stijeni

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Online susret – prijavnica

Online susret – prijavnica

Što znači zavoljeti sebe i kako sebe čovjek može izgubiti ili spasiti saznaj na

Next
Kako sam otkrila svoj talent – iskustvo hagioterapije

Kako sam otkrila svoj talent – iskustvo hagioterapije

Piše: Vesnica Čirjak Prije 6 godina u meni i oko mene sve je bilo besmisleno


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati