Iz knjige: Ne boj se, samo vjeruj (Tomislav Ivančić)

“Što da radim?” – upitao me jedan čovjek -“Kad stupim na govornicu tresu mi se noge, zakoče mi se pamet i pamćenje, riječi mi stanu u grlu, zacrvenim se i zbunjen promucam tek nekoliko riječi, a onda naprosto pobjegnem od mikrofona. Imate li kakav lijek protiv toga?” upitao me.

“Da, imam. Kad priđete mikrofonu najprije zavolite ljude kojima govorite, zaželite im donijeti nešto dobro, gledajte njihove duše ispod vanjskog izgleda, povjerujte da vas u dubini sebe svaki od njih voli. I vidjet ćete, govorit ćete dobre riječi koje uopće niste spremili, a koje će duboko srca pogoditi slušatelja i unijeti u njih povjerenje prema Vama.

Ljubav u Vama rađa povjerenje, povjerenje stvara hrabrost i neustrašivost, neustrašivost Vam pak donosi riječi, jer iz opuštenog arhiva vašeg duhovnog sjećanja izlazi bogatstvo koje obogaćuje one kojima govorite.”

“Ne boj se, samo vjeruj!”- govorio je Isus iz Nazareta. I: “vjera te tvoja spasila”.

Neka te, poštovani čitatelju, od danas drži kroz život povjerenje.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Prethodni članakZa dobar dan – iz pera hagioasistentice
Sljedeći članakDo Ljubavi kroz hagioterapiju – iskustvo hagioterapije
Tomislav Ivancic
Rođen je u Davoru 1938. godine. Nakon filozofskog i teološkog studija u Zagrebu i Rimu zaređen je 1966. godine za svećenika zagrebačke nadbiskupije. Postigavši magisterij iz filozofije i doktorat iz teologije na papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, vraća se 1971. godine u Zagreb gdje postaje profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Pročelnik je katedre fundamentalne teologije, bio je jedan od urednika Bogoslovske smotre. Područja njegovog znanstvenog rada su filozofija, teologija i književnost. On istražuje odnos filozofije i teologije, vjere i znanosti, ateizma i religioznosti, objave i vjere, Crkve i crkvenih zajednica, kršćanstva i religija, fenomen sekti i pitanja teološke epistemologije. Osobito područje njegova zanimanja je istraživanje čovjekove egzistencijalno-duhovne dimenzije, gdje otkriva način suvremene evangelizacije te nužnost razvoja duhovne medicine, koja je uz somatsku i psihičku nezaobilazna u cjelovitom liječenju čovjeka, a osobito u liječenju duhovnih bolesti i ovisnosti. U tu svrhu razvio je metodu hagioterapije i osnovao 1990. godine u Zagrebu Centar za duhovnu pomoć čiji je predstojnik. Od 1971. godine uz rad na fakultetu bio je studentski vjeroučitelj u Zagrebu, inicijator molitvenog pokreta unutar Crkve u Hrvata, osnivač vjerničkog društva pod imenom Zajednica Molitva i Riječ (MiR), te voditelj brojnih seminara za duhovnu obnovu i evangelizaciju kod nas i u inozemstvu. Nakon završetka studija i znanstvenog doktorata iz fundamentalne teologije na ... (Nastavak pročitajte na https://hagio.hr/tomislav-ivancic/)