Opraštanjem do slobode

Piše: Ingrid Šimić, treća točka formacije ZMR  

Prije nego sam postala članica ZMR o opraštanju nisam znala gotovo ništa. Ljutila sam se i htjela se osvetiti, ostajala sam pri svom stavu da sam ja u pravu i to svim silama dokazivala, te sam teško zaboravljala uvredu.

Uvidjela sam da opraštati znači ostajati u dobru umjesto u tom događaju, te tako sa sebe skidati slojeve ljutnje i mržnje. Kada posvijestim sebi da osobu razumijem jer ona ne može drugačije postupati, to oslobađa mene. Prije bi to silno htjela promijeniti, no sad to prihvaćam i ne osuđujem, ne kritiziram jer ne želim zadržavati zlo između nas. 

Nije uvijek jednostavno prolaziti korake opraštanja. Ponekad ostaje onaj okus ogorčenosti, no treba ustrajati i ići u opraštanje dok to sasvim ne iščezne. Tada se događa da me preplavi dobrota, mekoća srca, blagost.

Samo dobra riječ donosi radost, samo svjetlo može uništiti tamu, samo ljubav mijenja.

Čežnja za vlastitom promjenom i obraćenjem, kao i uranjanje u novi život po Duhu Svetom daje istinski smisao mom životu. Zato se odlučujem uvijek iznova opraštati, moliti za oprost i željeti ljubiti određenu osobu onako kako je Isus ljubi. 

Hvala ti, Bože, na svim izazovima opraštanja, kad to činim bliža sam

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Za dobar dan – iz pera hagioasistentice

Za dobar dan – iz pera hagioasistentice

Piše: Lana Poljak Branisavljević BUDI TO ŠTO JESI Podsjetimo se danas temeljne

Next
Aktivna i pasivna ljubav – Tomislav Ivančić

Aktivna i pasivna ljubav – Tomislav Ivančić

“Najprije treba doći do prve ljubavi, a to je pasivna ljubav…”


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati