Duhovnost u Zajednici Molitva i Riječ

Iskustva iz formacije

Zašto je ovo tako veliko, tako neprocjenjivo? Zato što dok i sam nisam ušao i krenuo ovim putem to nisam mogao znati. Uopće nije isto gledati na ovu stvar izvana i kad si u njoj. Dva su to različita svijeta. Pogled moj izvana bio je pun nejasnoća, predrasuda, upitnika, čak i nelogičnosti. Međutim moje otvaranje i moje ‘da’ tom putu otklonilo je neke od ovih stvari.

Put kojim idem polako ruši ove moje krive misli, a jasnoća pogleda biva sve bistrija. Sve više i više razumijem duhovnu stvarnost koja mi je dana kroz ovu Zajednicu, odnosno njenu duhovnost. Bilo bi dovoljno reći da je to njiva sa zakopanim blagom zbog koje se isplati sve ostaviti i krenut orati tu njivu. Nebrojeno je već sad plodova i iskustava koje sam doživio jer bez toga ne bi mi bilo moguće izreći prošlu rečenicu.

Sada ću samo jedno iskustvo podijeliti s vama iz ovog dijela kad smo duhovnost prolazili. Bili smo na onom dijelu s naslovom Milostinja. U isto vrijeme sam i sebe preispitivao o svojoj milostinji. Zaključih da je bilo te moje milostinje, ali nije bila od srca. Stoga sam si sve dublje osvješćivao potrebe drugih, onih kojima je pomoć zaista potrebna tako da je to dolazilo do moga srca. Moralo je da bih onda iz takvog srca mogao davati. Osjetio sam da je to onda bila potpuna razlika.

A konkretni plod? Nakon dugog vremena vidjevši svoj račun u nekoliko navrata stanje na njemu nije bilo isto. Drastično se promijenilo, naravno na bolje. Evo to je jedan mali dio koji sam ja kroz prolazak ove duhovnosti na svojoj koži iskusio.

Bilo ih je još, ali dovoljno je reći da se nadalje moji oči sve više otvaraju. Zato je meni ovo tako duboka duhovnost, jednostavna, a istinita. Kraja nema, toliko je duboka. Zato je razlika biti u njoj, ići tim putem, odlučiti se za Zajednicu i izvana to promatrati pa i prolaziti sam međutim to ni blizu nije isto. Sam bi rekao kako mi možda neke stvari idu sporo (no tko sam ja da znam što je sporo a što brzo), a kad promislim vidim da sam u krivu. Prolazak kroz sve ovo je tako dinamičan da je ovo Formula 1 od duhovnosti. Vidim izvana što je to F1 no sjesti u bolid i voziti je nešto drugo.

T.G.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatitza tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević ODAZVATI SE Pred nama je V

Next
Kako provesti ljeto? – Tomislav Ivančić

Kako provesti ljeto? – Tomislav Ivančić

“Ljeto i odmor služi da otkrijemo sami sebe


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati