Iskustvo držanja seminara

Seminar u Dubrovniku

Piše: Miroslav Cvitković

Moj prvi seminar!

Vikend kad je Crkva slavila rođendan, na Duhove, održao sam u Cavtatu interni seminar. Cilj seminara bio je Duh Sveti, iskustvo Božje ljubavi i nježnosti, unutarnja promjena čovjeka. Prvu noć u petak, dok sam naviještao i svjedočio svoju egzistenciju te dok smo ostajali u tišini i meditativno spuštali Božje riječi u srce, snaga Duha Svetoga ulazila je u mene. U subotu prije drugog dijela seminara osjećao sam prazninu, kao da Božjeg Duha nije bilo prisutnog u meni, tek kad sam sjeo i počeo govoriti, doživio sam Njegovu prisutnost i nadahnuća. I po završetku trećeg dana seminara doživio sam nježnost i Božju ljubav.

Zašto sam se odlučio za evangelizaciju i držanje seminara? 

Zato što je Isus promijenio moj život u cijelosti. Ono što je ljudima bilo nemoguće, Bogu je moguće. Zato što to daje smisao mom životu, jer tako rastem u vjeri i dobivam nove spoznaje i nova iskustva. Prof. Ivančić je rekao: ”Duh Sveti je samo s onima koji su na putu i koji nešto idu raditi, On ne radi umjesto nas, nego nam pomaže i surađuje s nama.” Za mene osobno evangelizacija je vrhunska stvarnost. Iz iskustva mogu reći da je to način kako može nastati bolji svijet, pravednije i humanije društvo. S jedne strane osjećam se ponosno jer je Bog mene neznatnog izabrao da preko mog promijenjenog života prenosim radosnu vijest ljudima, a s druge strane osjećam veliku odgovornost prema svemu tome jer mi je dragocjen svaki čovjek i njegovo spasenje.

Iskustva sudionika 

Svaki seminar korak je bliže ususret Bogu. Svakako, dobro je i za duh i za tijelo. Nosi dobre plodove.

Patricia Marić

Ono što me se najviše dojmilo su meditacije u koje nas je uvodio tijekom seminara s ciljem da se vratimo Izvoru od kojeg potječemo. Želim to podijeliti s vama, pa negdje u tišini i skrovitosti svoga srca gdje samo Gospodin prebiva, odgovorite na ova pitanja:

Ljubim li Isusa?

Kakva je moja vjera?

Jesam li slobodna, slobodan?

Čega se ne mogu odreći?

Jesam li obraćena, obraćen?

Hvala Vam! Dragocjeni ste!

Total
0
Shares
Prev
“Duh je onaj koji oživljuje”

“Duh je onaj koji oživljuje”

U Orebiću je održan Seminar nove evangelizacije u organizaciji Zajednice Molitva

Next
„Duh je onaj koji oživljuje“

„Duh je onaj koji oživljuje“

Zajednica Molitva i Riječ Hercegovina organizirala je Seminar nove


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati