Kako obraniti domovinu?

Piše: Renata Marić Pušelja

U više navrata htjela sam se upisati u tablicu „molitvena obrana domovine“ koja je zaživjela u našoj Zajednici i provesti s Isusom taj sat u molitvi, ali nije mi polazilo za rukom osigurati potrebno vrijeme. Naime, majka sam jednog prekrasnog sedmomjesečnog dječaka i veći dio dana i noći rezerviran je za njega. 

Čula sam kako je jedan član naše Zajednice posebno molio za medije u našoj zemlji, te pomno pratio promjene i obavještavao druge što se to promijenilo na bolje. To me nekako pogodilo “u sridu“  jer sam stalno kritizirala novinare i medije. Posebno me uznemirilo kako pišu i izvještavaju javnost neke medijske kuće. Osjetila sam poziv u srcu i odlučila: idem moliti za one koje stalno kritiziram. 

Sinulo mi je: moram se ja promijeniti! Ja sam ta koja treba promijeniti svoj govor od osuđujućeg u onog koji oprašta i razumije, ja sam ta koja prenosi zlo svojim negativnim mislima i govorom o drugima. 

U svojoj jutarnjoj molitvi počela sam opraštati tim medijskim kućama i njihovim direktorima, novinarima, svima zaposlenima. U srcu sam našla sućuti za njih jer su zavedeni i ne znaju drugačije. Opraštala sam im, ali sam ih i molila za oprost što sam mislila i govorila negativno o njima.

Provjeravajući ima li kakvog napretka, jedno jutro, ostala sam iznenađena. Radi se o medijima koji izruguju vjernike, a ipak iznad jednog članka stoji opis: „Hvala Bogu…“. Čitam dalje, članak je o jednoj obraćenici i nema izrugivanja od strane novinara.  Vijesti kao da su pisane s nekim optimizmom, neki tračak nade ipak izvire, svjetlo se nazire na kraju tunela.

To mi daje polet da s još većom željom ulazim u duhovno zauzimanje za te ljude, jer potrebno je još dosta promjena u tom medijskom prostoru, ali ona najbitnija promjena je tu –  ja sam se promijenila.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

SRCE MAJKE Piše: Lana Poljak Branisavljević Prošli vikend zajedno sa svojom

Next
Uvrede – Tomislav Ivančić

Uvrede – Tomislav Ivančić

Ovaj članak je besplatan


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati