KOJU STRANU ŽIVOTA BIRAŠ?

Piše: Marijana Ištvanović 

Predragi, voljeni i dragocjeni čitatelju, pitam tebe i sebe toliko puta: Kojom snagom poći već iz jutra? Kojom hranom hraniti svoj duh u toku dana?  Nakon tolikih kišnih proljetnih dana i hladnih vjetrova, svanulo je jedno novo, predivno, proljetno jutro.

Šest i trideset je sati i odlazim svojim biciklom do izvora ŽIVOTA izvora ŽIVE VODE. Naučio me moj dragi profesor Ivančić, kad voziš bicikl, pogled mora biti uvijek gore, u visine. Tako i ovoga jutra činim kad izlazim iz svojeg stana. Kad ono između oblaka, izlazak jutarnjeg sunca i zrake probijaju kroz oblake i padaju nad moj grad, da bi obasjale čovjeka. To je vidljivi dodir Ljubavi, spoj neba i čovjeka, bez kojeg čovjek ne može živjeti. I ovim kratkim tekstom želim te dragi čitatelju spojiti sa tim izvorom ŽIVOTA, koji je u tebi i u svemu što raste, cvjeta i miriše ovog proljeća. 

Na tebi je da poželiš biti radostan i da otvoriš vrata svoje duše, toj čudesnoj Ljepoti. Uz ovaj tekst darujem ti i sliku „Međugorskog“ maslačka, koji se tako snažno bori da bi svojom bojom i ljepotom opstao na ovom kamenu, po kojem se penju već milijuni ljudi, koji traže ŽIVOT. I dok promatram tog maslačka, koji je na sunčanoj strani, vidim i onu drugu zasjenjenu stranu. A on se drži čvrsto za taj „zaglavni“ kamen. A Ti dragi čitatelju, dobio si više od maslačka. Dobio si silu i snagu Duha, koja te oživljava. Koja baš tebi sada progovara: USTANI I HODAJ! MOŽEŠ TI TO. 

Ne nosi tijelo tvoju osobu. Duh je taj koji oživljava svaku tvoju stanicu, koji ti daje ŽIVOT, koji ti daruje ovo proljeće, ptice, ovo sunce i sve što se miče na zemlji, pod zemljom i u zraku. Sve živi u Duhu za tebe i svakog čovjeka. Čujem kako moje srce progovara: A koju stranu života ti biraš već iz jutra?

Pitam i sebe i tebe dragi čitatelju: Hoćeš li krenuti putem svjetla, putem Dobrote, Istine, Ljubavi, Ljepote, mira, radosti…. Ili? Možda si nemoćan, da ustaneš iz neke depresije, tuge,…..znaj da sunce može doprijeti i do tvojih dubina, jer tvoje dubine jesu ŽIVOT. I dovoljna je samo jedna zraka sunca, koja može u tren, kad poželiš i otvoriš vrata svoje duše, obasjati tvoje čitavo biće i sigurna sam da ćeš poželjeti i ti drugima vikati: Ljudi, izađite iz svog mraka. IZLAZ JE TU! U TEBI I PORED TEBE! 

Baš tako te i ja želim zagrliti i ohrabriti u ovom jutarnjem proljetnom susretu NEBA i mene. Hvala ti što ćeš i ti češće biti zagledan u Ljepotu jutra, kapljice rose koje sjaje na suncu, mirisu poljskog cvijeća, letu šarenog leptira,.. A onda zahvali TVORCU SVEGA ŠTO POSTOJI i reci i drugima da traže taj izlaz u ŽIVOT. Tako i ja sada nakon ovog jutarnjeg pisma tebi dragi prijatelju, radosno jurim na svoj gradski eko-vrt, gdje me čeka jedna ŽUTA KLUPA, obasjana suncem, zasađeno povrće i cvijeće, svih mirisa i boja, koje je u tom Duhu izraslo već veliko i uskoro će se zacrveniti jagode i trešnje. Čeka me cvrkut svakojakih ptica koje me okružuju. Čeka me i žablji kreket u potoku pored vrtova. 

Da dragi prijatelju i to se zove POVRATAK U RAJ na ovoj zemlji i to već iz jutra. Dopustimo DUHU neka čini i čini…. uvijek nešto novo u nama i oko nas. Čak se i ne moraš puno truditi svojim snagama, već se prepusti milini, svijetlu i toplini proljetnog sunca, da te miluje i zagrli ta LJEPOTA oko tebe i u tebi.

SIGURNA SAM, DA ĆEŠ TADA PREPOZNATI PRAVI SMISAO SVOJEG POSTOJANJA. RADOSNO TI TVOJE SVAKO NOVO JUTRO, PA I ONO KADA SE SUNCE SAKRIJE, ALI TVOJE DUBINE SU SADA SUNCE NA KOJE ČEKAJU SVI ONI KOJE ĆEŠ SRESTI U SVOM DANU. I TI POSTAJEŠ ONA MALA, CESARIĆEVA VOĆKA POSLIJE KIŠE, KOJA BLJEŠTI SUNCEM OBASJANA.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
ČIJI ŽIVOT ŽIVIM? – Tomislav Ivančić

ČIJI ŽIVOT ŽIVIM? – Tomislav Ivančić

Ovaj članak je besplatan

Next
Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

POGLED NAPRIJED Peter Lippert je rekao mudru riječ: ˝Najljepše raspoloženje može


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati