Piše: Dubravko Tepeš

Prije više od godinu dana krenuo sam s molitvom za obranu domovine. Molio sam kako nam je predložio profesor Ivančić, a najviše sam se fokusirao na opraštanje strukturama društva i svakodnevnu molitvu tzv. „male krunice.“

Kroz opraštanje političarima, novinarima, profesorima i ostalim strukturama društva vidio sam da u sebi nosim još mnoge zamjerke za nepravde koje su učinili našem narodu. Odlučio sam ne prihvaćati ničije zlo i dobro misliti i govoriti prvenstveno o političarima.

Otvorile su mi se oči koliko su ti ljudi zapravo u patnji jer su nemoćni vidjeti istinu te koliki je pritisak na njima i da imam prevelika očekivanja od njih. Molio sam ih za oproštenje što sam ih optuživao i loše o njima govorio.

Osjećam veliku slobodu od svih i u meni je porasla vjera kako Bog vodi sve i kako on bira ljude. Shvatio sam kako je domovina dio mog identiteta i otkrio nove izranjenosti.

Domovinu treba čuvati i ljubiti.

Vidim da je potrebna jedna ustrajnost i ne odustati od molitve kada se i čini da stvari ne idu kako bih ja želio. Samo promjenom sebe i mog gledanja može se mijenjati društvo. 


Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.