ISKUSITI

Dragi čitatelju, danas ću ti odmah na početku postaviti nekoliko pitanja: Što to tražiš na ovim stranicama? Što je to za čime sada čezneš? Znaš li odčitati čežnje svoga srca?

Mnogi ljudi prelistavaju razne portale, tražeći najnovije vijesti, aktualnosti, određene teme o modi, sportu, zdravoj prehrani…A ti? Želiš li i ti samo nešto znati o hagioterapiji ili je pak iskusiti?

Iskustvo je ono što nas čini živima i bogatima. Duh nikada  “ne ostaje na riječima, na tekstu”, on je iskra koja preskače i postaje dio tebe. Sigurno imate iskustvo brojnih sati provedenih uz knjigu u školi i na fakultetu. Što je od sveg tog sadržaja postalo tvoj život?

Što je od toga ostalo upisano u tebe? Što na svom radnom mjestu od toga koristiš? Sjećam se brojnih zakona koje sam kroz svoj studij usvajala. Danas su se već nebrojeno puta promijenili. Sjećam se metodologija i teorija, ali rijetko gdje ih danas mogu primjeniti, neka druga i nova vremena su došla. No, itekako živo se sjećam blagosti i topline pojedinih profesora, njihovih savjeta i iskustava iz prakse, njihovog smisla za humor i zainteresiranosti da čuju mladu osobu ispred sebe. To je i mene oblikovalo i mijenjalo.


Zastani i promisli, imaš li već iskustvo blizine hagioterapije u svom životu?

Znaš li kako ćeš to jasno uočiti? Po plodovima svoga života! Po tome da li se mijenjaš ili ostaješ neprestano isti? Jesi li blag ili oštar? Opravdavaš li drugoga ili osuđuješ? Kakav je tvoj govor? Jesi li usmjeren na sebe ili i na druge? Moraš li uvijek biti u pravu?

Jesu li ti oči otvorene za gledanje dobra?

Hagioterapiju nije dovoljno proučavati i onda reći da si je naučio. Zakonitosti duha o kojima hagioterapija govori su stvarnosti u koje stalno treba iznova i iznova ulaziti. Stvoritelj svakog trena tebe stvara novog. I to se onda na tebi vidi. Čovjek koji ulazi u sabranost, ozdravlja svoje sjećanje i pamćenje, oprašta, ulazi u slobodu, razvija se u svojoj kreativnosti, ulazi u povjerenje ne može ostati sakriven.

Zato, dragi čitatelju, želim ti da sa ovih stranica poneseš ono što te dotaklo i ono gdje si prepoznao da se  neka riječ ili rečenica odnosi na tvoj život i da uroniš u tu stvarnost. Dopusti da te sam Stvoritelj kroz to ozdravlja.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.