Za dobar dan – iz pera hagioasistentice

Piše: Lana Poljak Branisavljević

NADIĆI TROMOST

Današnje nedjeljno jutro provela sam sa svojom obitelji šečući po Bliznecu, prekrasnoj šetnici uz potok Bliznec u podnožju Sljemena. No, moram priznati da mi se u ovo tmurno i prohladno jesensko jutro teško bilo “izvući” iz udobnosti i topline svoga doma. Sjetila sam se tada našeg dragog profesora Tomislava Ivančića koji je često volio ići u šetnje baš na Bliznec. Jednom prigodom nam je svjedočio kako ga je taj jedan dan sve bolilo, i ruke i noge, teško mu se bilo i pomaknuti, no tada je rekao: “Baš zato idem u šetnju! Neću dopustiti da me bol zaustavi! Duh je jači od tijela!” Kaže da je nakon dolaska tamo, nakon pola sata bol samo splasnula. Toliko puta nam je bio uzor i svjedok u tome kako duh nema granica i kolika je neizmjerna snaga duha ako mu se otvoriš i povjeruješ.

Vjerujem, dragi čitatelju, da i ti u svom životu imaš takva iskustva.

Probaj i danas odčitati u sebi gdje si to trom i lijen? Da li ti se teško pokrenuti na neki posao? Da li već dugo odgađaš nešto napraviti? Jesi li zastao u učenju? Ostaješ li u starim navikama opravdavajući sam sebe? Da li ostaješ u nepraštanju usprkos tolikim godinama koje su prošle?

Današnji svijet usmjeren je na brigu o tijelu i ugađanja tijelu. Rijetko tko da će prošetati ako može ići autom. Iz svoje fotelje možemo naručiti sve što nam je potrebno bez da učinimo bilo kakav napor.

A trud, napor, upornost, neodustajanje, uzdizanje pogleda iznad trenutne nemoći upravo su putevi do slobode, radosti, ispunjenosti, zadovoljstva i dubokog mira.

Dozovi u sjećanje ono iskustvo kada si se možda danima rano ustajao da dovršiš neki posao i onda si ga u roku dovršio ili si možda mjesece sjedio za radnim stolom spremajući se za neki teški ispit koji si uspješno položio ili si pak donio odluku da nećeš više zapaliti cigaretu i do danas ustraješ. Nije li to iskustvo nemjerljivo sa kratkotrajnim užitkom zadovoljenog tijela? Upravo to je dar samog Stvoritelja svakome od nas! Snaga i ljepota u tebi kada povjeruješ da možeš, kada ustraješ gledajući naprijed i dopustiš da duh prožme i tvoje tijelo i tvoju psihu. Tada je nekako sve na svome mjestu.

U tjednu koji je pred nama želim ti da otkriješ gdje si zastao i da hrabro uz Stvoriteljevu pomoć kreneš naprijed i učiniš novi iskorak u svome životu. Sada je pravi trenutak za to.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
KAKO POMOĆI MLADIMA? – Tomislav Ivančić

KAKO POMOĆI MLADIMA? – Tomislav Ivančić

Emisija prof

Next
ISTINA O PRAŠTANJU

ISTINA O PRAŠTANJU

PROBUDI SUĆUT ZA ČOVJEKA Piše: Mario Tokić  Nekad se pitam kako to da nam


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati