ISTINA O PRAŠTANJU

PROBUDI SUĆUT ZA ČOVJEKA

Piše: Mario Tokić 

Nekad se pitam kako to da nam Bog tako brzo i neumorno oprašta? On je mudrost, ali zar to nije malo naivno? Jednako oprašta ogovaranje i psovanje i blud i ubojstva, kao da mu nije bitno što smo sagriješili. 

Pitajući se to pitanje, u jednom trenutku sam spoznao da nam Bog brzo oprosti jer on vidi što nas čeka ako ne ostanemo s Njime. Njemu je važno da mu priznamo krivicu i tako mu se na vrijeme vratimo. On koji je Ljubav sažali se, jer zna kako je užasna vječnost stvorenja bez Njega i da ne postoje veće muke u koje čovjek može ući od te. 

U paklu nema Boga, tamo ljudi jedini druge neprestano osuđuju ili se opravdavaju za svoja djela. To je vječni vrtlog užasa, nemira, prepiranja, nelagode, jeze i straha. Ne možeš ni jednu minutu pobjeći. I tako možda stotinama, tisućama godina.

Sve ono što ti na drugima smeta, što je negativno, što nije lijepo, što je plod grijeha je ono zbog čega će se ta osoba kajati i opravdavati cijelu vječnost. Zamisli kako ta osoba cijelu vječnost traži oprost baš u tome što tebi smeta i vidjet ćeš da će se i u tebi probuditi sućut.

Shvati kako joj je bitno sad oprostiti i tako unijeti svjetlo da osoba ne upadne u zamku prema kojoj ide. Ne gasi dobrotu prema toj osobi da ne bi sam ušao u mrak, jer dok god imaš negativne misli o njoj, ti ostaješ u mraku, i s njom si skupa zaveden.

Ne zaboravi kakva ta osoba uistinu želi biti i kome pripadati (kada bi vidjela cijelu sliku vječnosti) pa ćeš joj ubrzo postati svjetlo za život, a ne osoba koja će joj uzvratiti na isti način ili uputiti niske udarce i time je još više udaljiti od sebe i istine. Život na Zemlji brzo prolazi.

Količina ljubavi koju imaš za čovjeka je veličina promjene koja će postati dio njegova života.

Ako ne znaš drugačije izmoli tu ljubav od Onoga koji je ljubav. Želim ti svakodnevnu okrjepu s tog nepresušnog izvora.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Za dobar dan – iz pera hagioasistentice

Za dobar dan – iz pera hagioasistentice

Piše: Lana Poljak Branisavljević NADIĆI TROMOST Današnje nedjeljno jutro provela

Next
Roditelji, učitelji i učenici – Tomislav Ivančić

Roditelji, učitelji i učenici – Tomislav Ivančić

Iz knjige: Roditelji, učitelji i učenici Prosvjetni djelatnici su ne samo


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati