PROMJENA ŽIVOTA U BLJESKU

Piše: Ivana Knezović

Na samom početku naših susreta, pričala sam s još jednom sudionicom naše grupe o tome što očekujemo da će se dogoditi. Stidljivo sam joj rekla da bih voljela da me Duh Sveti oslobodi za pisanje. Strah me je bilo to i naglas izgovoriti, jer nitko nije znao da pišem. Ali ne na papiru, već samo u glavi. Čula sam bezbroj puta od prof. Tomislava Ivančića da će Duh Sveti djelovati samo u onima koji idu činiti, raditi, kako ne bismo ostali samo na molitvi. Ali kako će to biti moj profesore, odakle mi smjelost da pišem o našem Šefu (kako je naš prof. Ivančić zvao Isusa) kad je prošlo samo 4 i pol godine od mojeg krštenja. Bez teologije, bez vjeronauka kroz osnovnu i srednju školu. Tako sam razmišljala. No, ideje su se rojile u mojoj glavi, nutarnja sigurnost (unatoč vanjskoj nesigurnosti) da pisati moram. Ali opet je sve ostajalo samo na molitvi. 

Na početku Bljeska, očekivala sam da će se nešto spektakularno dogoditi, da će me neki glas probuditi i reći: “Ustani, Ivana, i piši ovo…“ To se nije dogodilo. Slušajući jednu pjesmu naišla sam na podatak kako je pjevač za par sati napisao tekst te pjesme, uglazbio istu, odsvirao sve instrumente i aranžirao… Zapanjila me je moja naivnost: ja sam molila za ono što želim biti, a nisam nikakvu akciju poduzimala da to i bude…

Moj prvi članak je bio o tom pjevaču i mojoj kolebljivosti. Kao da je nepresušna voda inspiracije potekla, od tada sam svaki dan pisala! Napisala sam i tekst za Radio Mariju na kojoj sam već par mjeseci volontirala. Na osnovu tog teksta dobila sam i kolumnu. Mojoj sreći nije bilo kraja! 

Ali nije tu bio kraj ni promjenama. Dobila sam i posao na radiju, kao zamjenica glavnog urednika. Ni u najluđim snovima to nisam sanjala!

Najvažnija je ipak bila promjena koja se dogodila u mojoj obitelji. Vidjela sam da se ljudi oko mene mijenjaju, da je Duh zaista oslobođen od vremena i prostora i da moje molitve iscjeljenja mogu djelovati i na druge.

Moj zaključak je kako me Bljesak oslobađa za protok Duha Svetoga, upućuje me kako se osloboditi krivih slika Boga i nas samih! Nezamislivi su Božji planovi koje on ima za nas! Bljesak me je ohrabrio da se usudim krenuti dalje od uskih okvira kojima sam ograničila svoj život. 

Bogu hvala na ovih pola godine, šest mjeseci koji su moj život okrenuli za 180 stupnjeva! Osjećam jaku pripadnost karizmi naše Zajednice Molitva i Riječ i do neba sam zahvalna našem prof. Tomislavu Ivančiću na njegovoj ostavštini za bolji svijet!

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatitza tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević TI TO MOŽEŠ!

Next
OSLOBODITI SE KRIVNJE I STRAHA – Tomislav Ivančić

OSLOBODITI SE KRIVNJE I STRAHA – Tomislav Ivančić

Ovaj članak je besplatan


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati