U meditaciji s Isusom – 13 dan priprave

Svakodnevno druženje s Isusom, Tomislav Ivančić

Odluči se da ćeš sebi i Bogu darovati sat vremena, da se susretnete i da dobiješ snagu za uspješan i osmišljen život. Uđi u prostor u kojem te nitko neće ometati. Neka to bude vrijeme mira i opuštenosti. Udahni nekoliko puta da se sve u tebi smiri i odmara.

***

Stojeći se sjeti, zašto si tu, što želiš postići u tom vremenu i prostoru, kakav želiš biti. Klekni i zatim se pokloni Isusu, koji je tu pred tobom. On je Bog, vječni i posvudašnji, bitak, duh slobodan od prostora i vremena. Neka ga dodirnu tvoje misli, tvoja osoba, tvoja savjest, cijela tvoja duhovna duša. Ostani tako uz njega.

***

Nakon nekog vremena ustani i sjedni, te nastoj biti što sabraniji, a to znači zadržati u mislima, duhu i čežnji Isusovu osobu. Gledaj kako te promatra i kako ti se smiješi.

***

Sada slušaj njegove riječi: „Dođite k meni svi umorni i opterećeni i ja ću vas okrijepiti“. Ponavljaj tu rečenicu, da postaneš svjestan njezina sadržaja i da učiniš korak na koji te Isus poziva. Važno je to učiniti, tad se sve događa!

***

Nakon dužeg vremena reci Isusu, što te umorilo, a što opteretilo. Detaljno mu to ispričaj. A onda ga moli da te odmori. Polako to sve čini dok ne osjetiš da si odmoren.

***

Sad mu iznesi svoje opterećenje. Moli ga da skine taj teret sa tebe. Čekaj, smiri se, očekuj događanje rasterećenja. Vrlo je važno, da ne žuriš, da se to ne događa samo u tvojim mislima i u govoru, nego da se to ostvaruje. Zato ponovi Isusovu rečenicu nekoliko puta i svoje umore i opterećenja također.

***

Opusti se, smiri se, samo očekuj Isusovo djelovanje. On te je pozvao u sebi, on će sve učiniti. Ali imaj vremena, ne žuri, nemoj prelaziti na drugo, nego dopusti da se ostvari sve ovo, što ti je Isus obećao. Isus je svemogući Bog, ali i tebi bliz čovjek. Postani mu prijatelj.

***

Nakon dosta vremena slušaj kako ti Isus govori: „Pođi za mnom!“ Pitaj ga: „Kamo?“ On će ti reći: „Izađi iz svojih misli, grijeha, strahova, briga i poslova, društva i želja i prijeđi u moj, novi svijet, u moje Kraljevstvo. To će tebe promijeniti, a preko tebe druge ljude. Zaboravi na svoje planove, zadaće, žurbe i uzaludne zabrinutosti i prijeđi u novi svijet dobrote, istine, ljepote, i života“. Gledaj Isusa dok te ne uvjere njegove riječi i ti se odlučiš u duhu poći za njim. Ostat ćeš tu na zemlji, u svojem životu s drugima, ali ćeš dobiti čudesnu snagu za sve poslove i zadatke koji te čekaju.

***

Nakon što si izašao duhovno iz svog svijeta i ušao u Božji, sada pitaj Isusa, štogod te muči, zanima, veseli i nauči se čuti njegov glas i razlikovati ga od glasa u tebi.

***

Da bi sve ovo čudesno djelovalo, prođi čitav sadržaj meditacije još dva puta. Tek trostruki put vodi stvarnosti: Misao, riječ, djelo. Važno je od misli stići do djela, ostvarenja.

Na kraju zahvali Isusu za susret.

Total
0
Shares
Prev
Zakoračiti u Božje kraljevstvo – 12 dan priprave

Zakoračiti u Božje kraljevstvo – 12 dan priprave

Svakodnevno druženje s Isusom, Tomislav Ivančić Sjetimo se na što smo pozvani i

Next
Od misli do sudbine

Od misli do sudbine

Piše: Nada Ivošević Cijeli svijet misli, ali kako?


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati