VAŽNOST ZAJEDNIŠTVA

Piše: Mario Tokić

Tih dana osjećao sam se loše. Tražio sam uzroke problema i razloge svog lošeg osjećanja. Pritisak je postojao još veći kako sam više analizirao negativno, ili tražio da mi postane jasnije. Zašto, što mi je učiniti? Koji je smisao i koji je moj sljedeći korak? Jer kako će muška glava ostati mirna ako ne zna zašto se nešto događa ili što joj je činiti?! Čak ni u molitvi, niti u Euharistiji nisam dobio trajno rješenje svoga problema. 

U toj neizvjesnosti, Isus mi je ovaj put htio pristupiti na drugačiji način. Ne znajući što me čeka jedan dan sam se odazvao na tri neformalna susreta s članovima zajednice kojoj pripadam. Razlozi sastanka su u pozadini bili za Božju stvar, ali ja nisam shvaćao da mi Isus baš želi kroz njih progovoriti i da kroz te susrete on meni želi služiti, a ne da ja trebam njemu.

Razlog našeg sastanka bio je dakle već određen, a ja ne objašnjavajući previše niti govoreći o svom problemu, otvorio sam iznutra toliko da osoba zna samo kako se osjećam. Sjećam se prvi susret mi je kroz jednu jednostavnu rečenicu mog sugovornika dao takvu zraku svjetlosti koja je rasvijetlila moj problem. Par sati nakon toga, susret s drugom osobom na sličan način, iz drugog ugla rasvijetlila je dio “mraka” u mojoj duši. Nedugo nakon toga sljedeći susret s trećom osobom bez ijedne moje riječi ili obznanjivanja, kroz spontani govor sugovornika poput svjetla je prodrlo kroz ono što sam dugo čekao i što mi je stvaralo negativno i opterećujuće stanje. 

Rastao sam se sa svojim prijateljima, ali pošao sam u dubokom miru, vedrini i s osmijehom na usnama. Oni čak za ovo ne znaju. Pomislio sam: Isuse, pa dao si mi sve odgovore! To si bio ti! Hvala ti za još jednu lekciju o bitnosti zajedništva i da bez drugih ne mogu (daleko) na tvom Putu.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatitza tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
RANE SAVJESTI – Tomislav Ivančić

RANE SAVJESTI – Tomislav Ivančić

Ovaj članak je besplatan

Next
Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Tomislav Ivančić, dio iz knjige Ostati uspravan KROZ KLJUČANICU Bilo je vruće


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati