Od Uskrsa do Duhova, odlučujuće vrijeme za kršćane – 3. tjedan

Dragocjeni čitatelju,

kroz ovo vrijeme, od Uskrsa do blagdana Duhova, svakoga ponedjeljka ćemo objavljivati prigodne meditativne tekstove.

Iz knjige Svakodnevno druženje sa Isusom, Tomislav Ivančić

SUSRET U DUHU SVETOM (2.dio)

Sad pogledaj, da li je tebe zahvatio Duh Sveti. To znači, jeste li vi postali prijatelji, imaš li ti povjerenja u njega. Dopusti mu neka te izliječi, tvoje misli, tvoje riječi, tvoje čežnje, želje, tvoje tijelo, tvoje poslove. Sklopi prijateljstvo s Duhom Svetim. Pitaj ga ,,kako?” – On će ti reći. Pitaj ga zašto je tebe odredio.

Zapamti, Duh Sveti i ja smo postali poznanici, prijatelji.

Sad još jedan korak napravi s njim, a to je: Duh Sveti ne kaže što ti trebaš napraviti nego za što će te On osposobiti da možeš raditi. To je jako važno. Mi tražimo od ljudi da nešto naprave, da drže seminare, da se mole. On ne. On ti daje da moliš u duhu, On ti daje da govoriš riječi, On ti daje da možeš obratiti ljude, On ti daje da imaš vremena, On ti daje da Bog bude prvi i ti s Bogom prvi u životu a ne zadnji. Gdje god je neki posao tebi važniji od Boga i njegova posla, to si ti sebe zapravo maknuo na drugo ili zadnje mjesto. Da je nešto drugo važnije od tebe, to ne daj! Pusti sad Duha Svetoga da te preporodi. On to čini. On te liječi, On te oslobađa, On te poučava, On te vodi, On ti nadahnjuje riječi, On ti daje da se odmoriš, On te čini slavnim, velikim, sposobnim, mudrim.

Uđi danas u to sjajno svjetlo novog života.

Sad još jedan korak napravi: uvidi i prihvati, Duh Sveti je Kraljevstvo Božje. To je kad dopustiš da te On preporodi, On te utjelovljuje u Božjem kraljevstvu. On te oslobađa od zla. On ti daje odlučnost, hrabrost, pobožnost, mir, strpljivost, čistoću, vjernost i sve On. To je kraljevstvo Božje, On preko tebe čini. On ti daje da budeš sposoban, da se na tebi vidi Božje kraljevstvo. Do sada si mislio da ti nešto moraš za Boga i Duha Svetoga činiti. Pusti Duhu Svetomu da za tebe čini. Pređi tu crtu, pređi tu granicu. Pređi u Božje kraljevstvo. Tada će Bog činiti. Bog sve čini. Bog je sve u svemu. Tu nastaje novi svijet. Duh Sveti je Božje kraljevstvo. Neka te On vodi od ranog jutra do navečer.

I od sada uči polako ne govoriti: „Isuse, jesi li tu!? Drago mi je!”, nego: „Duše Sveti, Isus te je poslao! Znam da si tu. Rekao je da ćeš ostati s nama zauvijek.” Kad sjedneš za stol, gledaj preko. Na drugoj strani sjedi Duh Sveti za stolom. Kad voziš auto, gledaj, kraj tebe je. Kad hodaš ulicom, On ti je prijatelj, u zagrljaju te vodi. Kad sagriješiš, On te nikada, nikada ne prekorava, samo kaže: „Ništa zato. Ajmo, opet se obući u novo.” On je ta novina. Staro je uminulo, novo gle nastalo. Duh Sveti. Silina.

Isuse, ja se odlučujem za tebe. Ja se opredjeljujem za tebe. Predajem ti svoju slobodu. Ja ti vjerujem. Duše Sveti, ti živiš u meni. Ja sam hram Duha Svetoga. Ti si moja nova pluća. Ti dišeš u meni. Ja imam pravo na Duha Svetoga. Otac u meni vidi svoga sina Isusa. Sve što ima Otac, imam i ja.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Od Uskrsa do Duhova, odlučujuće vrijeme za kršćane – 2. tjedan

Total
0
Shares
Prev
Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Iz knjige Oče, Tomislav Ivančić EVO ME BOŽE, SLUŠAM TE (Molitva je razgovor s

Next
Dragocjena sam – iskustvo hagioterapije

Dragocjena sam – iskustvo hagioterapije

Istinitost podataka jamči centar koji je slučaj ustupio


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati