Dragocjena sam – iskustvo hagioterapije

Istinitost podataka jamči centar koji je slučaj ustupio. Podaci poznati uredništvu.

Na hagioterapijski susret došla mi je mlada žena u kasnim dvadesetima, majka dvoje djece, udana, u braku koji „prema van” dobro funkcionira. Ima lijep posao službenice i voli ga. Na hagioterapiju je došla na preporuku svoje majke zbog pronevjere milijunske svote novca na kocku. Za početak, imala je sreću da je s poslodavcem uspjela dogovoriti otkaz bez posljedica, uz to što je odmah vratila novac. Majka joj već duže vrijeme prati hagioterapiju i velika joj je podrška. 

Kad sam je prvi put susrela bila je uplakana, uznemirena i govorila je da ne vidi način kako prebroditi situaciju u kojoj se našla. Bila je vrlo otvorena govoreći o svojem djetinjstvu. I sama je istaknula da je glavni problem u njezinu odrastanju ovisnost oca o alkoholu te se osjećala žrtvom njegove ovisnosti.

Posvijestila sam joj istinu o tome da je Netko oduvijek bio s njom i da je naš Stvoritelj, koji je oduvijek i zauvijek s nama, onaj kojem je ona dragocjena, neizmjerno važna i vrijedna, i da je on voli. Kako je jačala i smirivala se kroz susrete, kojih je bilo dvadesetak, postupno su joj se otvarale oči za istinu, a to je da ona nije ono što trenutačno jest, već i ono što može biti. 

Govorila sam joj da ona može biti sretna, zadovoljna i živjeti puninu života iako joj to trenutačno tako ne izgleda. S vremenom je počela slušati prof. Ivančića, sudjelovati u trodnevnim seminarima i čitati knjige i časopise s hagioterapijskom i evangelizacijskom tematikom. 

Danas, deset godina kasnije, ona je sretno udana, sada majka troje djece, zaposlena. 

Kad sam je nedavno upitala što je to što joj je bilo „svjetlo na kraju tunela” rekla mi je: 

„To što ste mi rekli da sam dragocjena.”

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Od Uskrsa do Duhova, odlučujuće vrijeme za kršćane – 3. tjedan


Total
0
Shares
Prev
Od Uskrsa do Duhova, odlučujuće vrijeme za kršćane – 3. tjedan

Od Uskrsa do Duhova, odlučujuće vrijeme za kršćane – 3. tjedan

Dragocjeni čitatelju, kroz ovo vrijeme, od Uskrsa do blagdana Duhova, svakoga

Next
Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević SLUŠAJ ME Jedna istinita priča kaže


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati