OZDRAVLJENA SPOLNOST – iskustvo hagioterapije

Istinitost podataka jamči centar koji je slučaj ustupio. Podaci poznati uredništvu

Prije hagioterapije osjećao sam se vrlo slabo i nemoćno. Kada bih čuo nešto što je dotaklo izranjavanog mene, povukao bih se, plakao i šetao sâm sa svojim tupim mislima. Nisam se znao nositi s realnošću i normalnim stvarima u životu. Krivio sam druge za svoje slabosti i nisam shvatio da problem kreće od mene. Prije hagioterapije o spolnosti sam govorio profano, nisam znao da je spolnost duhovna sposobnost i da je trebam čuvati, a ne iskorištavati.

Sada s poštovanjem gledam na spolnost, kao cjelinu osobe muškarca ili žene, a ne više kao požudu. Spoznao sam da nije dobro ispitivati onu drugu osobu o njezinim spolnim iskustvima te tražiti odgovore i postavljati pitanja, jer je to iznova ranjavalo i uništavalo mene, ali i ljepotu te osobe. Duboko sam doživio da, bez obzira na to što sam imao iskustva sa ženama, mogu sada ući u čistoću spolnosti kako bih si dao mogućnost da mi spolnost ozdravi za brak. Shvatio sam da se spolnost živi u braku, a ne prije braka.

Uz pomoć hagioterapije uspio sam se približiti sebi, upoznati Dobrotu kao temelj svojeg postojanja, prepoznati dragocjenost svoje osobe te ujedno prihvatiti sebe, cijeniti se i doživljavati kao jedinstvenu, ali i ljubljenu osobu. To me spasilo i puno mi je pomoglo. Uz hagioterapiju sam spoznao bolji život i uspio se vratiti na pravi put.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatitza tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
PRAVEDNOST – karakterna vrlina

PRAVEDNOST – karakterna vrlina

Piše: Anka Severin, hagioasistentica, CDP Zagreb U čovjekovoj duhovnoj duši

Next
Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević KRAJOLICI MOJE DUŠE Ljetujem u malom


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati