Piše: Ines Vranješ

Vrijeme kao da nas nosi na svojim krilima. Ničim ga ne možemo zaustaviti ni za jedan trenutak. Izmjenjuju se dani i noć, sunce i kiša, tjedni, mjeseci, godišnja doba, vrijeme nezaustavljivo leti. Svaki novi trenutak je neko novo vrijeme koje nikada do tada nije bilo. Ti, ja, svi mi, neprestano smo novi, drugačiji, zreliji, mudriji.

Poštovani čitatelju jesi li se ikada zadivio nad tom stvarnošću. Ti si uvijek nov! Ukoliko žališ za nekim dobrim starim vremenima, propuštaš priliku učiniti neko dobro sebi ili drugome, danas. Okovan prošlošću ti ne živiš sadašnji trenutak, gledajući unazad ne vidiš naprijed, spotičeš se a možeš se i izgubiti na svome životnome putu. Svaki novi dan te pita: “Što ćeš danas učiniti?”

U koliko je tvoj život opterećen zdravstvenim ili nekim drugim poteškoćama kojima ne vidiš kraj ili iz kojih ne vidiš izlaz, sjeti se da će sve to proći. Kao što nakon kiše dolazi sunce tako i svaka životna poteškoća nije vječna. Važno je, poštovani čitatelju, biti svjestan te istine, jer uvijek dolazi neko novo vrijeme. Ono dolazi ali ti nisi pasivni sudionik u iščekivanju sutrašnjeg dana. Ti možeš sutrašnji dan oblikovati već u svojim mislima, ispuniti ga svojim dobrim planovima i vizijama.

Ako te je zadesila neka bolest, počni otkrivati koliko u tebi ima onoga što je dobro i zdravo a svojim duhovnim očima sebe možeš gledati ozdravljenog. Ako si u tjeskobi svoj pogled možeš usmjeriti u ono što je dobro, možeš upijati ljepotu prirode, zagledati se u cvijet, osluhnuti cvrkut ptica, šum vjetra ili žubor potoka. Tjeskobu će zamijeniti radost života. U bilo kojoj životnoj poteškoći možeš izdići svoj pogled iznad boli i patnje, jer to kroz što sada prolaziš, samo su kušnje. One te jačaju u povjerenju, u nadi i ljubavi a sve ti to daje snagu kada ti se čini da više ne možeš, kada ti je najteže.

Bit će sve dobro! Vjeruj u to, poštovani čitatelju! Vjeruj u dobro! Jer dobrota je temelj na kojem počiva sve što je stvoreno. Dobrota je izvor života, dobrota je Stvoritelj koji je sve stvorio, pa tako i prostor i vrijeme. On je gospodar svakog vremena.

S toga poštovani čitatelju otvori svoje srce s povjerenjem toj istini. S radošću iščekuj sutrašnji dan. U njemu te čeka tvoj Stvoritelj. Ispunio ga je dobrotom za tebe i On ti govori: “Dragocjen si u mojim očima, vrijedan si i ljubim te ja!”

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapije dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.