Za dobar dan – iz pera hagioasistentice

Piše: Lana Poljak Branisavljević

PODSJEĆATI SE

Proteklih nekoliko dana sudjelovala sam zajedno sa dragim prijateljima na četvrtom međunarodnom evangelizacijskom i hagioterapijskom susretu u Zagrebu i polako prebirem u svojim mislima i srcu sve ono što sam tamo čula i primila.

Čovjek doživi snagu i ljepotu duha koja ti da nove nade, nove vizije i rasplamsa čežnje. No, postoji opasnost da čovjek zastane samo na osjećaju lijepog, ugode ili površnog doživljaja. I nažalost, sve to se poput magle brzo raziđe.

Puno puta znao je profesor Tomislav Ivančić reći: “Čuvajte se zaborava! Zaborav je opasan!

Čim čuješ nešto dobro i dragocjeno, zlo već vreba da ti to oduzme. Koliko sam puta u svom životu to već iskusila… Imaš li i ti, dragi čitatelju, to iskustvo, da si čuo nešto dobro, htio si zapamtiti, baš te pogodila neka dobra riječ, a prođe dan-dva i ti to više nemaš, ne sjećaš se više?

Zato je izuzetno bitno stalno se iznova i iznova podsjećati na sve ono dobro što si u svom životu doživio. Inače nam se može činiti da ničega dobroga nema, ostajemo zagledani samo u trenutnu muku.

Kada slušaš neku dobru emisiju na radiju, neko predavanje ili propovijed dobro je prisjećati se i ponoviti si nekoliko puta ono što si čuo kako bi se na neki način to u tebe “upisalo” i kako bi od toga živio jer čovjek živi od onoga što je u njemu i čega je svjestan. Sve drugo prolazi mimo njega i od toga nema ništa.

Neka ti ove riječi budu poticaj da iznova u sebi oživiš sve lijepe sadržaje, da se prisjetiš obećanja koje si sebi dao, a možda te zaborav zaustavio pa ih nikada nisi ostvario ili pak da poslušaš iznova neku radio emisiju ili prelistaš onu dragocjenu knjigu…

I ne zaboravi: ovaj svijet i tvoji bližnji trebaju upravo tebe da im daruješ sve ono lijepo i dobro koje si primio i koje primaš. Čovjek je bogat samo onda kada daje.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Četvrti međunarodni evangelizacijski i hagioterapijski susret održan u Zagrebu

Četvrti međunarodni evangelizacijski i hagioterapijski susret održan u Zagrebu

Pripremila: Anđela Čale Međunarodni evangelizacijski i hagioterapijski susret

Next
Za dobar dan – iz pera hagioasistentice

Za dobar dan – iz pera hagioasistentice

Piše: Lana Poljak Branisavljević DVA SVIJETA Biti čovjek uronjen u


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati