Za dobar dan – iz pera hagioasistentice

Piše: Lana Poljak Branisavljević

DVA SVIJETA

Biti čovjek uronjen u zakonitosti svijeta u kojem živimo često nije lagano. Upravo društvo i vrijeme u kojem živimo nameću nam na neki način “svoja pravila”. Važno je biti mlad, uspješan, puno toga steći od titula pa do materijalnih stvari – imati dobar auto i što više nekretnina, putovati i zabavljati se.

Koliko te stvari zapravo mogu čovjeka opteretiti – mlade djevojke znaju provesti sate i sate trudeći se zadovoljiti najnovije trendove mode i šminkanja i uvijek kao da nije dovoljno dobro, ljudi da bi postigli status u društvu i dobro plaćeno radno mjesto često su spremni pogaziti svoju savjest, ne mariti za druge ili pak kao da se treba zabavljati pod svaku cijenu pa često posežu za alkoholom i drogama jer to uvodi u užitak.

A što kada mladost prođe, kada pritisnu bolesti, ako izgubiš posao i plaću?

Zar tada čovjek više nije vrijedan i bitan? Baš suprotno! Upravo tada jasnije nego prije vidiš tko si i na kakvim temeljima živiš i gradiš svoj život. Jedan od televizijskih programa čak ima reklamu – Samo zabava! Koliko su, dragi prijatelju, život i istinska radost daleko dublji od same zabave i dobrog osjećaja.

Svakodnevno je potrebno uzdizati pogled iznad površnosti i okretati se onome što te izgrađuje, a ne čini tupim i naivnim, onome što te oplemenjuje, a ne razara, onome što te čini slobodnim, a ne zarobljava, onome što izgrađuje tvoje dostojanstvo, a ne ponizuje.

Jesi li svjestan bogatstva koje je u tebi, dragi čitatelju?

U tebi su neograničeni prostori ljepote i dobra, slobode i kreativnosti, mladosti duha koji ne stari neovisno koliko godina imaš. Tvoja ljepota je ogledalo tvoje duše, onoga što u svom srcu nosiš, a ne pitanje tvoje frizure ili odjeće koju si obukao.

T i si mlad onoliko koliko si se spreman iznova i iznova mijenjati i razvijati. U tebi će biti onoliko zadovoljstva i ispunjenosti koliko si spreman ljubiti druge i činiti dobro.

Tvoja vrijednost i tvoje dostojanstvo su u onome tko ti jesi, ljubljeno i željeno dijete svoga Stvoritelja, a ne u onome što posjeduješ ili u naporima koje činiš da se prilagodiš pravilima ovog društva. Želim ti da u tjednu koji je pred nama počneš više ljubiti sebe i prepoznavati djelovanje duha u svojoj svakodnevici, tada se nećeš zamarati površnim stvarima neovisno o tome kakvi izazovi dođu pred tebe već će tvoj pogled uvijek stremiti preko toga

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Kako se osloboditi bijesa?

Kako se osloboditi bijesa?

Piše: Ines Vranješ, hagioasistentica CDP  Jedna mlada, dobra i draga djevojka u

Next
Koji je to autoritet u meni?

Koji je to autoritet u meni?

Piše: Kristina Jurković Četvrti međunarodni hagioterapijski i evangelizacijski


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati