Pristajem samo na dobrotu

Piše: Sanja Popadić

Probaj zamisliti što bi se dogodilo da počneš misliti samo dobre i pozitivne misli te da nikada u danu ne pomisliš na nešto negativno, da o sebi i drugima imaš samo dobre, najljepše misli. Probaj si to zamisliti i razmišljaj o tome. Što bi se promijenilo da samo tjedan dana na takav način razmišljaš.

Već nekoliko dana intenzivno razmišljam o tome kakve su moje misli i što bi se dogodilo kada bih uspjela postići da mogu imati samo dobre, pozitivne, čiste misli. Misli ispunjene dobrotom, nadom, radošću, stvaralačke misli.

U tom predanju apsolutnoj Dobroti stalno mi kao nadahnuće dolazi da promatram svoje misli, da ih skeniram, jer one su odraz mene. Došla sam do spoznaje da su one odraz moga bića, kao bolesnik koji je vađenjem krvi dobio analizu krvne slike i ta slika govori sve. Ona je pokazatelj njegovog zdravlja ili bolesti. Tako su i moje misli odraz moga cjelokupnog duhovnog, fizičkog i psihičkog zdravlja ili bolesti. 

Pomislim kako bi se moja duhovna, ali i krvna slika znatno poboljšala kada bih imala samo dobre, vrhunske misli, misli koje će me povesti naprijed.

Meni se toliko puta zna dogoditi tokom dana da sam opterećena mislima o poslu, brigama, problemima, beskorisnim mislima kao primjerice hoće li će sve biti kao što sam planirala ili što ako se dogodi nešto što ja ne bih htjela da se dogodi. Ponašam se kao da je to smak svijeta umjesto da odlučno kažem pa što ako se to i dogodi, pa bila to i najgora stvar na svijetu, pa neka. Neka se dogodi, ali ja ću misliti samo dobro. Stalno mi dolazi kao nadahnuće da se moram uvijek u toku dana, u toku obavljanja svoga svakodnevnog posla okretati dobrim i pozitivnim mislima, biti okrenuta i uronjena samo u Dobrotu.

Nikada se ne smiješ boriti s negativnim mislima već se uvijek iznova okretati samo Dobroti, otvarati se samo dobrim, nadahnjujućim mislima. 

Prije nekoliko dana sam donijela odluku da kad god me tokom dana, na poslu ili kod kuće obuzmu negativne misli ili neka druga osoba u mojoj blizini nešto ružno i negativno počne govoriti ja ću istog trenutka u sebi reći: „Ja ne pristajem na to. Ja pristajem samo na dobrotu, ljubav, istinu, i ljepotu. Sve će biti dobro.“ 

Treniraj to svaki trenutak kako bi se ta stvarnost upisala u tvoje biće. Nemoj dopustiti da te negativnosti te svakodnevne brige i problemi rastresaju i izbacuju iz takta. One su tu da te ojačaju i zahvaljujući njima imaš priliku trenirati. Zato nemoj čekati i već ovoga trenutka pomisli na nešto dobro, i ustraj u tome. 

Reci: “Ja vjerujem samo u dobro i vjerujem da ću uspjeti.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
ZAMKE IMITIRANJA

ZAMKE IMITIRANJA

Piše: Tomislav Brejar Sjećam se jednog nagovora profesora Tomislava Ivančića od

Next
MEDITACIJA ZA TEBE – Tomislav Ivančić

MEDITACIJA ZA TEBE – Tomislav Ivančić

Dio iz knjige: 33 meditacije autora Tomislava Ivančića 16


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati