Piše: Sanja Popadić

Samo je jedan način, a to je biti neprestano zagledan u osobu Isusa Krista i upijati njegovu snagu i silu Duha Svetoga. Samo u toj snazi i sili čovjek može pobijediti sve napasti i kušnje koje ga svakodnevno salijeću i zavode.

Čovjek je svaki dan iskušavan i mora biti toga svjestan. Sve ga nekako napada i želi ga
zaustaviti na putu k njegovu cilju. Tuđi i vlastiti grijesi, zlo, ogovaranja, predrasude, užurbani tempo života, ljudski obziri i mišljenja. Vrlo često nas zaustavljaju upravo ljudski obziri i što nam je najviše stalo do toga kakvi smo ispali ili ćemo ispasti pred drugima, da li ćemo biti odbačeni od ostalih ukoliko postupimo onako kako nam savjest nalaže i što ako vršeći Božju volju izgubimo sve ono što smatramo da nam je potrebno, a zapravo je nepotrebno i samo nas koči i zaustavlja na putu slobode.

Sve ono čega se ne možeš odreći tvoje je ropstvo”, kaže prof. Tomislav Ivančić. Ponekad nas je sram što bi drugi mogli misliti o nama ili bi nas mogli ismijati, te se pokušavamo svidjeti drugima, a time zapravo gubimo sebe.

Čovjek koji korača ususret svome cilju nipošto ne smije biti rob tuđih mišljenja i obzira.

On služi osobi Isusa Krista i mora biti odlučan u tome. Tek tada je sposoban osloboditi se u sili Duha Svetoga svih tih navezanosti koje ga koče na putu ostvarenja njegova cilja.

Moraš biti odlučan i ustrajan u tome kao i kada si ustrajan i odlučan da ćeš završiti fakultet ili naučiti svirati klavir. Ti možeš ostvariti sve što želiš, što si stavio pred sebe kao cilj, samo je pitanje da li ti to želiš.

Isus kaže: „Sve je moguće onomu koji vjeruje.” (Mk 9,23)

Ako ti to silno želiš tada će čitavo tvoje biće, duša i tijelo vapiti Gospodinu i sve će biti zajedno ujedinjeno i okrenuto cilju. Tada će ti Gospodin i dati. Najvažnije je vjerovati i imati dobar cilj.

Isus je rekao: „Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati“ (Mt 6,33).

Želi to i čezni čitavim svojim srcem, dušom, umom i tijelom, vapi Gospodinu. Njemu se okreni pa ćeš ostvariti zadani cilj. S Njim možeš sve.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.