Tomislav Ivančić, iz knjige Oče

MARANA THA

(Molitva Crkve do konca svijeta)

Dođi, Gospodine Isuse! Ruše se istine i rastu idoli, dođi, Gospodine Isuse! Zagađene su nam rijeke i otrovan nam je zrak, dođi Gospodine Isuse! Brat ne prepoznaje brata i sestre ne shvaćaju više jedna drugu, dođi Gospodine Isuse! Mnoga su srca otkazala ti stan, raspela tvoja strše u prazninu, dođi Gospodine Isuse! Umorne su mnoge ruke, pregovarački stolovi još više dijele narode, dođi Gospodine Isuse! Tvoje su Crkve sve praznije, pustoš oko njih je sve tjeskobnija, sve manje je sklopljenih ruku i sve više onih koje je odnijela noć, dođi Gospodine Isuse! Sve više gostionica u ulici našoj, sve manje osmijeha na licu konduktera, dođi Gospodine Isuse! Moje srce te zove, dani su mi prazni bez tebe. Cilja svojih putova ne znam, dođi Gospodine Isuse!

Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Prethodni članakNaše reakcije na kritike
Sljedeći članakPosredovanje duhovnog zdravlja: Osjećaj krivnje
Tomislav Ivancic
Rođen je u Davoru 1938. godine. Nakon filozofskog i teološkog studija u Zagrebu i Rimu zaređen je 1966. godine za svećenika zagrebačke nadbiskupije. Postigavši magisterij iz filozofije i doktorat iz teologije na papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, vraća se 1971. godine u Zagreb gdje postaje profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Pročelnik je katedre fundamentalne teologije, bio je jedan od urednika Bogoslovske smotre. Područja njegovog znanstvenog rada su filozofija, teologija i književnost. On istražuje odnos filozofije i teologije, vjere i znanosti, ateizma i religioznosti, objave i vjere, Crkve i crkvenih zajednica, kršćanstva i religija, fenomen sekti i pitanja teološke epistemologije. Osobito područje njegova zanimanja je istraživanje čovjekove egzistencijalno-duhovne dimenzije, gdje otkriva način suvremene evangelizacije te nužnost razvoja duhovne medicine, koja je uz somatsku i psihičku nezaobilazna u cjelovitom liječenju čovjeka, a osobito u liječenju duhovnih bolesti i ovisnosti. U tu svrhu razvio je metodu hagioterapije i osnovao 1990. godine u Zagrebu Centar za duhovnu pomoć čiji je predstojnik. Od 1971. godine uz rad na fakultetu bio je studentski vjeroučitelj u Zagrebu, inicijator molitvenog pokreta unutar Crkve u Hrvata, osnivač vjerničkog društva pod imenom Zajednica Molitva i Riječ (MiR), te voditelj brojnih seminara za duhovnu obnovu i evangelizaciju kod nas i u inozemstvu. Nakon završetka studija i znanstvenog doktorata iz fundamentalne teologije na ... (Nastavak pročitajte na https://hagio.hr/tomislav-ivancic/)