Novi broj Hagio.hr časopisa

Dragocjeni pretplatnici,
novi broj časopisa ste već trebali dobiti, a ako niste, onda ga očekujte ovaj tjedan. Ako Vam ne stigne ovaj tjedan, javite se u uredništvo pa ćemo provjeriti gdje je zapelo. Također, za online pretplatnike, časopis se nalazi na portalu. Ako netko želi postati naš pretplatnik – podupiratelj, može se uključiti. Više informacija o tome se nalazi na kraju teksta. Prenosimo vam uvodnik od ovoga broja. Već smo u pripremi za novi broj koji izlazi u sedmom mjesecu pa vas pozivamo da šaljete svoja iskustva i prijedloge što biste željeli čitati u novom broju.

Dragocjeni čitatelju,

za početak ti želim reći ‒ sve će biti dobro. Unatoč zlu koje bjesni oko nas i svemu što se događa možemo biti sigurni i imamo pravo, rekla bih i nužnost, zagledati se u Dobro. Istina koja nam je potrebna sada više nego ikada je ta da imamo dobrog Oca koji je na nebesima i da nam On dane poznaje i bdije nad nama. 

U ovom vrtlogu bitno je podsjetiti se: Tko sam to ja? Otkud sam došao? Kamo idem? Tko vodi moj život? Tko vodi ovaj svijet? Zastani pa vidi koliko su ti bliski odgovori.

Važno je zastati, stati, biti u sadašnjosti, pustiti prošlost jer ona je prošla i pustiti budućnost jer ona još nije došla. Živjeti sada jer tu je milosrdni Otac, upravo u ovom trenutku. Ponekad mi se čini da sam najmanje u sadašnjosti, ali to je zapravo zamka iz koje se treba moći iščupati. 

Lajtmotiv koji se provlači kroz ovaj broj je upravo ta istina ‒ Imaš Oca i On je tu. Da bismo toga postali svjesni, potrebno je prvo zadovoljiti razum. Nakon toga se shvaćeno (spoznato) spušta u srce i ono oživljava, a mi vjerujemo. Zbog toga svaki tekst vodi korak bliže toj istini.

Bitno je da ne zaboravimo da smo na ovoj zemlji da bismo bili svjetlo drugima, osobito u ovim vremenima, a ne možemo biti svjetlo bez svjesnosti o sebi koju nam donosi Isus: 

“Zaista, zaista, kažem vam: tko sluša moju riječ i vjeruje Onomu koji me posla, ima život vječni i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život.”

U svemu rečenom, želim tebi i sebi ovog Uskrsa da se susretnemo s Prijateljem iz Nazareta i tako doživimo živog Isusa koji je tu s nama u svakoj našoj borbi. 

Hvala ti jer baš ti omogućuješ nastavljanje djela Tomislava Ivančića i donošenje istine, ljubavi, ljepote i nade u svijet. Hvala ti što praštaš naše greške!

U ime uredništva i svih naših suradnika, želim ti životan Uskrs i plodonosne Duhove!

Anđela  

Dobro je što postojiš!

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Snaga povjerenja u Dobrog Oca

Snaga povjerenja u Dobrog Oca

Piše: Ljerka Jurkić 1

Next
Nasmiješen u predanju

Nasmiješen u predanju

Piše: Ivana Knezović Nedavno sam po prvi puta čula za američkog komičara Jima


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati