BEČKI VALCER DOBROTE

Piše: Sanja Popadić

Djeca su iskrena i nevina, pogled i duša im je čista poput bisera. Pogled im je dubok i prodoran, dugotrajan i nenametljiv. Kako je samo lijepo biti dijete, biti neopterećen brigama i problemima odraslih. Mislimo da ako ne uspijemo sve napraviti da će biti smak svijeta, a nismo niti svjesni da propuštamo ono najbitnije, biti dijete.

Zaboravili smo se smijati, uživati u malim stvarima, veseliti se suncu, izrasloj tratinčici, tirkizno plavom nebu. Zaboravili smo promatrati zvijezde, otići u prirodu i upijati njezine divote. Baš sam neki dan pomislila kako sam u djetinjstvu uvijek voljela noću promatrati nebo i gledati zvijezde. Toliko sam to voljela i baš sam uživala, a sada sam shvatila da to odavno nisam učinila.

Pomislila sam gdje je sve to nestalo, zar sam odrastanjem izgubila sve ono lijepo što me čini jedinstvenom i neponovljivom osobom.

Kakve veze ima što sam sada odrasla osoba, ja ne želim izgubiti sebe jer samo sebe imam i želim biti ona koja jesam. Biti svoja.

Danas ujutro sam se, uronivši u Apsolutnu Dobrotu, prisjetila svoga djetinjstva, točnije sebe kao malene bebe. Sjedila sam na dnu kreveta u prekrasnoj crvenoj haljinici s dudom u ustima gledajući direktno u Dobrotu. Baš sam je promatrala i doslovno me očarala. Bila sam čitav dan samo u dobroti, nisam niti jednu negativnu misao pomislila i bila sam očarana.

U trenutcima kada mi se htjela kriomice uvući neka negativna misao ja sam se odmah prisjetila sebe kao bebe i odluke da želim biti poput malenog djeteta koje je nevino i čisto te zna samo za dobro. Tek sada imam iskustvo što to znači za čovjeka kada misli samo dobro.

Čovjek postane sretan, radostan, ispunjen, kreativan i inteligentan. Osmijeh ti ne silazi s lica, neprestano se smješkaš, ali ne zato jer ti je nešto smiješno već stoga jer je u tvojim mislima sve čisto, u tebi pleše bečki valcer dobrote.

Dobrota vlada tvojim mislima, a to se odražava na čitavog čovjeka. Možeš činiti mnogo toga i to znatno brže nego inače jer imaš protok prekrasnih misli koje ti daju krila. Letiš poput leptira slijećući na prekrasne cvjetove i diviš se svojim mislima.

Zadivila sam se nad samom sobom koliko sam samo posla uspjela napraviti i to s takvom lakoćom da sam uživala. Tako sam bila sretna da sam imala priliku iskusiti kako dobrota djeluje na čovjeka i nadam se da to nikada neće prestati jer želim biti zauvijek zagledana u Dobrotu. Želim misliti i činiti samo dobro jer jedino tada živim i stvaram.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević NISI SAM Podsjetit ću te danas, dragi

Next
Želiš li zablistati?

Želiš li zablistati?

Piše: Iva Bošković-Slivonja Svjedoci smo mnogobrojnih reklama, bilo u


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati