TKO JE ČOVJEK? – iskustvo hagioterapije

Istinitost podataka jamči centar koji je iskustvo ustupio. Podaci poznati uredništvu

Hagioterapija mi je pokazala tko je čovjek i otkrila mi mene kao osobu. Izranjen život kao takav ostavio mi je za posljedicu mnoštvo rana i okom nevidljivih bolesti na duhovoj duši  koje su u meni prouzrokovale manjak životnog smisla i optimizma. 

U meni nije bilo potrebe za upoznavanjem i promjenom sebe, zbog čega se moji talenti nisu razvijali, a ja kao osoba nisam išla naprijed te mi je život  bio depresivan i besmislen. Proućavajući, prihvaćajući i primjenjujući hagioterapiju proteklih 8 godina i gledajući antropološki na sebe, moj život je ozdravio. Sadržaji cd-a, knjiga, časopisa i raznih seminara i predavanja liječili su moje dostojanstvo i mene kao osobu. 

Prihvaćajući nemoć da živim punim plućima, otvarala sam u sebi mogućnost prostoru izlječenja. Priznajući svoje nemoći i nesposobnosti učinila sam ih vidljivim sebi i Apsolutnoj Dobroti koja ih je željela nastaniti. Vremenom su se moje nesposobnosti pretvorile u sposobnosti. Neuredan život je postao uredan i smislen. 

Promijenila se nemoć da ustanem na vrijeme i poletno iz kreveta i krenem radosno u dan pred sobom. Hedonistički i ovisnički način života pretvorio se u kreativan, organiziran, smislen život pun bogatih i vrijednih sadržaja. Uvidjela sam da uživalački i sjedilački način života vodi u besmisao. Ispunjenje i radost života donosi kreativnosti, rad i ljubav za sebe i druge. 

Nestao je svaki strah za sadašnji i budući život, za ljude oko mene i u meni je sigurnost da će biti sve dobro. Izliječena je moja tjeskoba i grižnje savjesti zbog prošlosti. Kada čovjek u svoj unutarnji moral unosi temelje postojanja: istinu, dobrotu, ljepotu tad je nemoguće  da se i njegov vanjski moral i djela ne promijene. Odjednom se dogodi da više ne radiš kompromis sa zlom i grijehom, da razumnije, humanije, etičnije i milosrdnije gledaš na svijet i ljude oko sebe. 

Hagioterapija me naučila razmišljati i penjati se na duhovnu razinu. Kroz to se sve više liječi moja svijest i u meni osvjetljava sve više skrivene predjele mene i moje osobe kao nositelja funkcija tih organa. Ozdravio je u meni organ prirode i naučila sam biti prijatelj prirodi i surađivati s njom, diviti se ljepotama oko sebe i obogaćivati ih. 

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
OZDRAVLJATI KRIVU SLIKU ČOVJEKA

OZDRAVLJATI KRIVU SLIKU ČOVJEKA

Piše: Silva Vrdoljak, CHT Rijeka  Prve istine o nama ljudima, o tebi,

Next
Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević LJUBAV UMJESTO OSUDE Danas na svom radnom


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati