Piše: Iva Bošković-Slivonja

Svjedoci smo mnogobrojnih reklama, bilo u časopisima, dnevnim novinama, televiziji ili internetu gdje možemo vidjeti razne osobe, žene ili muškarce, prije i nakon uzimanja nekog pripravka ili podvrgavanja revolucionarnim medicinsko-kozmetičkim zahvatima i tretmanima. Te osobe su u početku umorne, naborane, bolesne i stare dok nakon tretmana one blistaju! Zategnute, bez bora, zdrave,vedre, nasmijane i pune života…entuzijazma. Nažalost, samo privremeno, a onda opet ispočetka.

Zašto je tako? Sama riječ entuzijazam dolazi od grčkih riječi en i theos što bi značilo u Duhu, u Bogu, u Riječi. Stoga je potrebno puno više od navedenog izvanjskog zahvata. Ono što sa sigurnošću mogu potvrditi kao istinu, jest put i način na koji svatko od nas može zablistati, s time da taj osjećaj ostane trajno nastanjen u nama.

Ionako je sve već u nama. Bitan je trenutak u kojem se susrećemo sami sa sobom i svojim Stvoriteljem. U tom trenutku kada dolazimo pred Njega umorni, bolesni, iscrpljeni, beznadni i zabrinuti i s vjerom mu predamo sve svoje brige i terete događa se čudo.

Iz susreta sa Stvoriteljem zaista izlazimo pomlađeni, zdravi, puni životnog poleta i novih snaga za koje nismo ni znali, niti smo mogli zamisliti da posjedujemo. Izlazimo fizički osnaženi, puni novih ideja, naša kreativnost cvjeta. Godine se brišu jer duh preuzima tijelo i podiže ga na razinu zdravlja, fizičkog, psihičkog i duhovnog. Tu nastupa onaj istinski entuzijazam! Kada smo „en theos „. I onda je sve moguće.

Zaista je sve moguće, samo treba biti hrabar, sve predati u ruke Onoga koji zna što je za nas najbolje. Sve je moguće. Vjerujete li u to? Pokušajte,…sigurno ćete uspjeti.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.