Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević

POKRENUTI ZDRAVLJE

U našem Centru za duhovnu pomoć često se susrećem sa roditeljima koji dolaze tražeći pomoć za svoju djecu. U njihovim očima iščitavam zabrinutost, tjeskobu i muku jer gledaju svoje dijete koje luta, koje je u strahovima, koje je “zaglibilo na krivom putu” i osjećaju se nemoćni, kao da svi napori koje čine nisu dovoljni i ne donose ploda. Mnogi se pitaju ima li izlaza i može li tko sada pomoći njihovom djetetu.

Najprije je potrebno spoznati da je središte svakog čovjeka duh, njegova duhovna duša. To je ono što nas čini čovjekom, ljudskim bićem. Svakom čovjeku pa tako i našem djetetu darovana je ta predivna duhovna duša, otisak samog Stvoritelja prisutan je u trenutku njegova stvaranja.

Pozivam te draga mama, dragi tata, da malo zastaneš i zagledaš se u tu Dobrotu koja ti je darovala tvoje dijete. Ono je iz ljubavi i čežnje Stvoritelja rođeno. Baš kao i ti. Misliš li da te Stvoritelj ostavio samog da o njemu brineš? Nije li On Ljubav sama? Zar ne brine On za svoje miljenike? Zašto se onda ti tako grčevito i tjeskobno brineš? On poznaje tvoje dijete i prije nego si ga ti poznavao, jer to je i Njegovo dijete. On poznaje njegove misli, strahove, nesigurnosti, čežnje, sposobnosti i talente.

Možda si se koji put i zapitao: Zašto je to dijete baš meni darovano kad ni sam ne znam kako biti dobar roditelj ili te pak krivnja zarobila pa žališ zbog loših i krivih postupaka koje si činio. Nemoj pristati na to! Ti si vrijedan i dragocjen svome Stvoritelju! On ima silno povjerenje u tebe jer ti je povjerio novi život, jer vjeruje da želiš s Njime surađivati i voditi svoje dijete ka istini, čestitosti, moralnosti, dobroti. Sve svoje sumnje, svoje krivice, strahove i zabrinutosti za svoje dijete stavi u Njegove ruke. Dopusti Mu da prvo tebe počne ozdravljati. Pokaži mu gdje tebe boli, gdje tvoja duša pati jer joj nedostaje ljubavi…donesi mu uvrede koje te bole, nerazumijevanje supružnika, svoju prezaposlenost i rastresenost, manjak strpljivosti i mirnoće, sve one situacije u kojima te tvoje dijete povrijedilo …

Tvoj Stvoritelj te strpljivo sluša. On čezne da mu otvoriš svoje srce i predaš svoje brige…To je put promjene…On počinje od tebe. Promjena tvoga srca donijeti će ponovno ljepotu u tvoje odnose s drugima. Dobrota koja je tebe osvojila osvajati će polako i tvoju obitelj. To je ljepota duhovne stvarnosti u koju nam je svima potrebno uroniti.

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

https://hagio.hr/uncategorized-hr/klub-podupiratelja-zaklade-tomislav-ivancic-za-2023/
Total
0
Shares
Prev
Darovatelj života – iskustvo hagioterapije

Darovatelj života – iskustvo hagioterapije

Istinitost podataka jamči centar koji je iskustvo ustupio

Next
ŠTO ZNAČI VJEROVATI? – Tomislav Ivančić

ŠTO ZNAČI VJEROVATI? – Tomislav Ivančić

Pripremio: Mario Tokić prema nagovorima Tomislava Ivančića PROMISLI Vjeruješ li


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati