Za dobar dan – iz pera hagioasistentice

Piše: Lana Poljak Branisavljević

UĆI U PRAKSU

Čitam prekrasne tekstove ovih dana na ovom našem portalu. Toliko miline, toliko nade i
ohrabrenja u ovim vremenima negativnih i pesimističnih vijesti sa svih strana. Kao da se duša odmara i liječi već samo čitajući i upijajući ono dobro što iz riječi izvire. No, pitam se danas iznova: A što sam od toga svega pročitanog konkretno provela u svoj život? A što ću od toga tek primijeniti?

Hoće li sve to dragocjeno sjemenje duhovnog zdravlja pasti negdje usput? Hoće li sve to proći mimo mene?

Promisli, dragi vjerni čitatelju, koliko si toga već na ovim stranicama pročitao? Budi iskren
prema sebi pa odgovori: a jesi li nešto od toga zaista prihvatio i tako učinio? Jesi li bio
ustrajan u iščekivanju plodova?

Probaj se prisjetiti koja te riječ, rečenica ili iskustvo na poseban način dotaknulo? Prebireš li to u svom srcu, oživljavaš li to iznova? Predlažem ti da se vratiš iznova na onu riječ koja te pogodila i u kojoj si prepoznao: baš ovo mi je trebalo, za ovime moja duša čezne…

Nije dovoljno samo čitati o praštanju, o povjerenju, o izlasku iz strahova, o tome kako treba ljubiti drugoga, o tome što je to sabranost ili kako bi trebalo početi graditi dobre i zdravi misli i govor…Od toga čovjek ne živi.

Čovjek je živ, on se mijenja i razvija samo onda kada se odvaži i usprkos tromosti tijela i otporu psihe kaže – Idem učiniti! Idem isprobati! Kada nam liječnik propiše terapiju, mi otiđemo u ljekarnu, pribavimo lijek i uzmemo ga u propisano vrijeme. Tako je i s duhovnim lijekovima. Mi pročitamo ili čujemo što je to dobro za naš život, što bi i kako trebalo učiniti.

Danas je vrijeme da učiniš onaj konkretan korak u praksu.

Samo jednom prolaziš ovom zemljom i ovim danom…Odvaži se! Ljubav vječna prati svaki tvoj korak i podupire te! Stvoritelj tvoj u tebe vjeruje!

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Iskustva sudionika sa online Seminara nove evangelizacije

Iskustva sudionika sa online Seminara nove evangelizacije

Piše: Ljerka Jurkić, evangelizatorica  Protekli je vikend u organizaciji

Next
Životni putokaz

Životni putokaz

Piše: Silva Vrdoljak, hagioasistentica  Život brzo prolazi i svi smo mi u


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati