Iskustva sudionika sa online Seminara nove evangelizacije

Piše: Ljerka Jurkić, evangelizatorica 

Protekli je vikend u organizaciji mladih Zajednice Molitva i Riječ održan treći online seminar nove evangelizacije pod nazivom:

“Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti” (Mt 11,28).

Voditelji seminara bili su: Ivica Lulić, Jelka Bezjak, Robert Zajc, Marina Peterlin, Marina Ćavar, Ivo Juroš, Marijan Presečki, Kristina Jurković, Dubravko Tepeš, Vesna Žarko i Ivo i Silva Vrdoljak.

Održani seminari i iskustva polaznika pokazuju da je ovakav model pravi odgovor na potrebe reevangelizacije , tj. nove evangelizacije kršćana u Hrvatskoj, Europi i svijetu. Čovjek je danas izgubio samoga sebe, a kršćani nerijetko osobno iskustvo Isusa Krista i spasa koji On donosi u svijet. Stoga je cilj seminara temeljno opredjeljenje kojim čovjek svjesno prihvaća Boga objavljenog u Isusu Kristu. Tek potom on se može obratiti i prihvatiti osobu Duha Svetoga iz sakramenata te postati živi svjedok i sol u svijetu. 

Neki od sudionika ova četiri seminara svjedočili su radost susreta s Isusom u odluci za životnu ispovijed, praštanju bližnjima, slobodi od dotadašnjih strahova i nekih poroka, a također i novo iskustvo zajedništva u Crkvi.

Svima je otkriće uloga  tehnologije u službi evangelizacije, tj. činjenica da ona nije zapreka djelovanju Duha Svetoga. Osim toga, ovakvi projekti omogućuju sudjelovanje ljudima iz raznih zemalja poput Bosne i Hercegovine, Njemačke, Austrije, Švicarske, SAD-a i drugih kojima inače to ne bi bilo moguće. Stoga je Zajednica Molitva i Riječ najavila nove online seminare i sudjelovanje u tako potrebnom apostolatu nove evangelizacije kako i papa Pavao VI. u Evangelii nuntiandi kaže:

„ Suprotno svakom očekivanju, svijet Boga unatoč tolikim znakovima odbijanja ipak traži, hodeći neobičnim putevima , i bolno osjeća potrebu za njim.“ (EN 76).

Iskustva sudionika seminara pročitajte u nastavku teksta

Bio sam u “blatu i pijesku”. Nakon seminara teret više nije teret, hodam po čvrstom tlu. Ljudi moji, ne gubite nadu nikada, jer ona stvarno nikada ne umire! Vjerujte do kraja, ne posustaje! Nadajte se dobru kada stvarno kao da nema nade. Ja svjedočim za to po ovom seminaru. Seminar nove evangelizacije je istinsko bogatstvo! Presveto Trojstvo će vam biti jasno, život će vam dobiti novu dimenziju. ISUS je živ i On stvarno vodi moj i vaš život po Duhu Svetome! Ne bojte se, jer imamo Oca, stvarno! Naši sakramenti su snaga. I kako je naša voditeljica rekla:”Himalajo ti si velika, da, ali ja rastem, rastem..” Očekujem još puno dobra od seminara. 

Jurica iz Pule


Zahvalan sam svima, voditeljima evangelizatorima i hagioasistentima i tehničkoj službi ZMR koji su omogućili ovaj evangelizacijski seminar. Pomoglo mi je da se ne zamaram ljudskim obzirima i što će drugi reći, pa što ako izgubim i prijatelje radi Isusa Krista jer bitno je moje spasenje, a to je pogled u našeg Isusa Krista koji je Ljubav i Dobro. Samo Isus liječi moje rane, a upravo tu na seminaru ulazim u dubinu samog sebe i vidim svoje rane i boli, i Isus ih zacjeljuje. To mi omogućava da budem slobodan čovjek.

Ante Petrović


Duh Sveti će svaki strah pretvoriti u priliku. Svaki puta kada crne misli stvore mrak u tvojim očima, kada više ne vidiš kamo trebaš ići, tvoj kompas jednostavno prestaje raditi, Duh Sveti će uliti svjetlost u tvoje oči, tvoji putovi će postati jednostavni prožeti suncem, u očima svijeta ti putevi nemaju smisla, ali Duh Sveti sve poznaje od svega pravi smisao, tvoj kompas ubrzo postaje kao nov i koji te opet vodi u zagrljaj Oca i Sina i stvara puninu.

Romeo Brtan


Duh Sveti je za mene nešto prekrasno,osmijeh moje obitelji, njihova ljubav za mene,moji prijatelji, sve ono lijepo što me okružuje,topla riječ,opraštanje. Prekrasno iskustvo i prekrasni voditelji.

Ana Japarić


HVALA TI ISUSE …

Što ne moram više lutati jer ti imaš riječi života vječnoga. Hvala ti što si me stvorio ovako čudesno. Hvala ti i sto ćeš me i nakon ovog seminara istim žarom ljubiti bez obzira jesam li se pomjerio bar centimetara prema naprijed. Znam da ništa od mene ne očekuješ, gledaš me sa smiješkom me pratiš i želiš da ti se predam bez straha.

Isuse, hvala ti….ma Bože moj kako da te ne volim kad sve sto imam i sto jesam TO SI TI…

MatijaHvala ti Isuse, što sam u ova tri dana seminara doživjela na Zemlji okus Kraljevstva Božjega, za sve divne odgovore naših sudionika, za Marinu i Milija i „što svaka zvijezda svjedoči da će doći dan i da će doći sunce“ kako je rekao Mili.
„Možeš sve raditi, ali jedno je najvažnije – da li ljubiš Isusa?“ – to mi je najvažnija rečenica s ovog seminara.

Marina Ćavar


Voditeljica je na početku seminara rekla „nisam vas ja pozvala na seminar, već ste pozvani“. Osjećala sam u sebi da mi treba vjetar u leđa, podrška i potvrda da mogu i da nastavim dalje, da ne posustanem i da se dignem kada padnem.

Dogodilo mi se da sam uspjela otvoriti vrata Stvoritelju pa su se kod naleta propuha i nevremena ponovno zatvorila. Uhvatila sam se u koštac u razmišljanju što napraviti i kako dalje. Opet sam se vratilo sve na staro. Sada znam da sam trebala samo  odmah otvorila vrata i nastaviti dalje i vjerovati da ću uspjeti.

Hvala na spoznaji da me Stvoritelj strpljivo čeka i što je uvijek uz mene i što ima neizmjernu ljubav za mene.

Osjećam da sam na pravom putu i da se mijenjam i rastem onoliko koliko se otvorim.

Madlena Duboković Novosel


Dok sam se prijaviljivala za seminar javile su se mnoge prepreke u mojim mislima, ali odluka je bila jača. Gledala sam u cilj, a to je jačanje povjerenja u Isusa i Duha Svetoga te je duh pobijedio. Već u petak dotaknula me rečenica: Očeva ljubav kao najveći lijek.
Postajem svjesna kako je ljubav izvor života, da Isus vidi u moje srce i samo čeka moje pokajanje za svoje slabosti i sve mi je oprošteno. Kako je rekao voditelj cilj našega života je zavoljeti sebe i drugoga čovjeka. Ja to čeznem, želim svakoga dana motriti sebe, zavoljeti se i otvoriti Duhu Svetom koji je sama ljubav.

Vesnica Cirjak

Ovaj seminar je ponovno oživljavanje. postao sam svjestan svoje grešnosti i svoje slabosti i koliko iznova trebam Isusa da on moje grijehe otkupljuje, a s druge strane isto tako koliko trebam Duha Svetoga da me on uvodi u istinu jer zlo me uvijek lako izmanipulira, posebno ako se samo na sebe oslanjam.

Marijo Jakešević


Zahvaljujem za sva vaša iskustva, poticaj su meni da i sama žeđam za istima. Hvala za podsjećanje koliko je važno i ljekovito praštati, iznova i iznova na početku i kraju dana kako bi uopće opstali i ostali normali. Zahvalna sam za ovo vrijeme provedeno sa Bogom i svima vama i za susret sa samom sobom. Podsjetili ste me što je odnosno tko je najvažniji u mome životu, shvatila sam koliko je bitno odvojiti vrijeme za Boga.

Sunčica


Zahvalna sam sto sam uopce mogla sudjelovati na seminaru. Hvala za Vasa osobna iskustva, za nove sopznaje, čežnju za osobnim susretom sa živim Bogom, za Duhom Svetim.

Marica


Ovaj seminar me motivirao i dao mi snagu da nastavim raditi na sebi, na praštanju ljudima, te moliti za iscjeljenje (inače sam sve to radila i jako sam se umorila)! Hvala Bogu da sam mogla sudjelovati!

Anđa


Zahvalna sam dragom Bogu na ovom pozivu na seminar, puno sam primila, a osobito istinu Bože ti za mene znaš.

Martina Rukavina


Hvala Duhu Svetome na liječenju rana i pamćenja, hvala na mnogim dragocjenim spoznajama, hvala voditeljima i svim sudionicima.

Grgo Mišković


Hvala dragom Bogu na vama, divnim voditeljima i svakom sudioniku i sudionici na bogatstvu dijeljenja zajedništva i iskustva vjere. Stavit ću vas u naše sestarske molitve.

S. Dijana


Dragi voditelji, hvala vama za svaku vašu riječ i iskustvo kojim ste me iznova vratili Izvoru života. Lijepo je što postojite!

Ana Matković


Hvala gospodine na daru hagioterapije i evangelizacije koje su smisao svijeta u 21. Stoljeću….

Robert Šimić


Hvala na ovom seminaru, imala sam do sad potrebu pričati a sad imam potrebu i snagu i šutjeti.

Irma Osrečak


Zahvaljujem da sam danas oprostila i mami i ocu i da sam to predala Presvetom. Voljela bi stupiti u kontakt sa Hagioasistentom to mora biti online jer sam u Njemačkoj. Hvala vam od srca za mene je ovo novo i mogu reci da sam oduševljena.

Gordana Papic


Hvala za novi korak u vjeri. Zahvaljujem za Crkvu koja je Tijelo Kristovo a ja jedan od udova. Hvala voditeljima što su živi svjedoci živoga Isusa Krista. Neka nam živi Isus Krist i svi mi s Njime.

Dubravka Jedjut Roca


Hvala Bogu i koroni da sam imao mogućnost da prisustvujem ovom prelijepom seminaru

Josip Topalović


Hvala vam za Riječ koja, ispunjavana snagom Duha Svetoga uvodila me u novo iskustvo vjere , novi iskorak u spoznaji svoje Biti postojanja : Hvala vam što ste bili svjedoci Isusa Krista….idemo od žira učiniti da postane hrast!

Branka Patafta


Ovaj seminar mi je pomogao da ponovno shvatim da ne mogu sama i da se ne okrivljujem. Ne mogu si sama pomoć. Da ponovno uđem u zagrljaj Isusov, stavim Njega na prvo mjesto i prepustim mu sve jer je rekao ‘Bez mene ne možete učiniti ništa.’ Da iskrenije molim jer svakako zna sve moje misli. Da se pred Njim ne moram praviti hrabra i da Mu mogu reci da mi je teško i da mi treba Njegova pomoć i utjeha. Dobila sam novu snagu koja me vodi naprijed.

Sudionica seminara


PISMO ISUSU NASTALO TIJEKOM SEMINARA

Isuse, prijatelju moj ljubljeni,

trebam te u svom srcu. U svom životu. Ne znam cijeniti danu slobodu. Osjećam se usamljeno i izgubljeno. Neshvaćeno od samog sebe. Moje misli su zarobljene od tjeskobe i laži. Sve ovo vrijeme previše se trudim da izađem iz ovakvog života i ne zovem Te na pravi način. Ne znam se zahvaljivati ni moliti, ne znam ni kakav je strah Božji, kako život s Tobom izgleda. Nedostaje mi prave ljubavi, psihičkoga mira, prave slobode s Tobom i povjerenja. Izvedi čudo života na meni. Ja sam Lazar koji sada izlazi iz groba, Nikodem koji te traži u mraku. Daj da prihvatim sebe i upoznajem. Vodi me kroz život. Piši moju životnu priču. Molim te, oslobodi me svega onoga što me razdvaja moje srce od Tvoga. Evo me, dolazim ti ponovno i odlučujem se iskoračiti iz nepovjerenja i sumnje. Dolazim da me napojiš ljubavi, dostojanstvom, onim što Ti znaš da mi fali. Preopterećen sam ovim umorom i mrzovoljom, lažima i tajnim radnjama. Ne mogu Te više lagati. Kajem se. Evo ti sve moje, obnovi Krvlju svojom. Tako si prekrasan i sviđa mi se kako me gledaš i ljubiš, paziš i braniš. Molim Te, zagrli me, ne puštaj me. Odlučujem ne živjeti ovakav život. Moja pamet i razum Tebe traže. Molim te, otvori mi oči, slijep sam i prestravljen. Nemoćan. Hvala ti što me zoveš. Ne mogu Te se nagledati. Dopuštam Ti da se prožmeš mojom pameću, razumom, srcem i dušom.

Volim Te puno,

tvoj Slavko


Pjesma nastala napisala nakon seminar 
Total
0
Shares
Prev
Hagioterapija u 21. stoljeću

Hagioterapija u 21. stoljeću

Iz arhive: prof

Next
Za dobar dan – iz pera hagioasistentice

Za dobar dan – iz pera hagioasistentice

Piše: Lana Poljak Branisavljević UĆI U PRAKSU Čitam prekrasne tekstove ovih dana


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati