Dopusti da budem u tvojim mislima

Primijetila sam koliko me samo puta u danu obuzimaju negativne misli, misli koje su beskorisne i da mi je to velika kočnica na putu svestranog razvoja.

Piše: Sanja Popadić

Važno je promatrati sebe i zamjećivati kakav si, da li si se promijenio na bolje, da li si isti ili gori. Bitno je primjećivati kako promjene na sebi tako i na drugome jer to je znak naše budnosti i svjesnosti. Promotri kakve su tvoje misli,da li su pozitivne ili negativne? Da li te one vode naprijed ili te koče, ne daju ti da se razvijaš?

Vrlo je važno kakve su tvoje misli jer imaju jak utjecaj na tebe i mogu biti veliki kamen spoticanja da se otvoriš Duhu Svetome i njegovom vodstvu, inicijativi i nadahnućima.

Primijetila sam koliko me samo puta u danu obuzimaju negativne misli, misli koje su beskorisne i da mi je to velika kočnica na putu svestranog razvoja.

Primjećujem čim se probudim pomislim kako nažalost moram danas opet na posao a tamo me samo čeka hrpa nedovršenoga posla i novih problema dok nisam shvatila da moje misli vrlo često obuzimaju negativnosti već buđenjem iz kreveta, a da toga nisam bila niti svjesna.

Spoznala sam da promjena izazvana obraćenjem iz smrti u život, iz tame u svjetlo zahvaća čitavog čovjeka a samim time i njegove misli. U jednom trenutku dok sam išla na posao i razmišljala o totalno nevažnim stvarima sam zastala i odjednom mi dođe misao: „Promotri svoje misli i otvori mi se, dopusti da budem u Tvojim mislima i da te moj Duh zahvati. Dat ću ti nadahnjujuće, stvaralačke misli, misli koje će te uvijek voditi naprijed, koje će ti pomoći da izgrađuješ bolje društvo i svijet.“

Tek tada sam spoznala koliko je bitno kakve su moje misli i da sam ja ta koja treba registrirati i odčitavati kakve su moje misli, kamo one mene vode i da li one stvaraju novi i bolji svijet.

Ni pod koju cijenu dopustiti da me obuzimaju negativne, beskorisne misli već se uvijek iznova otvarati dobrim, pozitivnim, lijepim mislima. Moja promjena izazvana obraćenjem mora biti vidljiva u čitavom mome biću, u mojim mislima, mašti, osjećajima, mentalitetu i vladanju.

Ja sam ta koja odlučuje u što ću vjerovati, u dobro ili zlo, hoću li svoje vrijeme tratiti na beskorisne misli poput razmišljanjem o brigama i problemima ili se trgnuti iz svega toga jer odluka je na meni a ne na ljudima oko mene. Samo ja sam ta koja može svojom odlukom za dobro, istinu, ljubav i ljepotu uspjeti u svakom području svoga života.

Što god poželim mogu ostvariti jer Dobrota je u meni i tada mogu misliti, učiti, razmišljati i stvarati, kako bolji život za sebe tako i drugima pripremiti tlo i nadu za bolji život i za bolji svijet.

To može samo čovjek uronjen u Dobrotu jer jedino on ima darovanu snagu od Stvoritelja da mijenja sebe, ljude oko sebe i čitavo društvo i svijet. Iz Dobrote izlaze vrhunske misli koje mi svakodnevno pružaju nove vizije, ideje i nadahnuća, nove snage za pobjedu.

Naprosto shvaćam da je to jedini put u cjeloviti i svestrani razvoj čovjeka. Koliko samo knjiga je napisano i ispričano priča o ljudima koji su usprkos svemu nadišli svoje bolesti,
nedostatke, podbadanja i porugu drugih ljudi snagom dobrote, istine i ljubavi.

Oni su uvijek vjerovali u dobro i mislili su samo dobro. Stoga nam je jasno da trebamo vjerovati samo i isključivo u dobro i uspjeh ako želimo postići vrhunske rezultate kako u privatnom tako i u poslovnom životu.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
CONVERSIONE E DIFESA E TUTTO IL MONDO ATTRAVERSO LA PREGHIERA – Tomislav Ivančič

CONVERSIONE E DIFESA E TUTTO IL MONDO ATTRAVERSO LA PREGHIERA – Tomislav Ivančič

Vorremmo condividere con voi parte dell’omelia del professore Tomislav

Next
Bit će dobro, ne boj se – nova kolumna

Bit će dobro, ne boj se – nova kolumna

Zastanimo, zapišimo, nekome ćemo sutra posvjedočiti da se isplati vjerovati u


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati