Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

BITI GLASNIK DOBRA

U domu za starije osobe, na svom radnom mjestu, moji kolege i ja često moramo glasno govoriti jer je većina naših korisnika slabijeg sluha. No, glasno govoriti ne znači vikati, već govoriti dovoljno jasno i razgovijetno da te osoba nasuprot tebe može čuti i razumjeti. Moći nešto reći, moći izreći svoju misao naglas je neizmjeran dar kojeg često uzimamo zdravo za gotovo. Hagioasistenti Centra za duhovnu pomoć u Zagrebu jednom mjesečno uređuju i vode emisiju na Radio Mariji i moram priznati da je za mene dugo vremena odlazak na radio značio muku, tremu i grč. No, dok sam se jednom tako pripremala za jednu od emisija, jasno mi je bljesnula ova istina: “Ovo što činiš je tvoja prilika za nebo, ovo je dar tebi da otkrivaš istine o životu i čovjeku! Blagoslov je moći poslužiti svojim glasom da Istina, Ljepota, Ljubav i Dobrota dođu do čovjeka koji je usamljen, obeshrabren, bezvoljan, na bolesničkoj postelji…”

Sjetila sam se tada koliko su meni značile upravo te emisije Centra prije petnaestak godina koju su tada vodili neki drugi hagioasistenti. Biti glasnik Dobra, glasnik Istine! Onaj koji poziva na praštanje, na sućut, koji opravdava i razumije, a ne optužuje i proziva, onaj koji podiže iz straha i daje nadu.

Tko je pozvan biti taj glasnik? Ti i ja, dragi prijatelju! Zato promisli, čega si ti glasnik?

Kakav glas pronosiš ovim svijetom? O čemu najčešće govoriš? Što to baš ti možeš reći čovjeku patniku, modernom čovjeku, mladiću ili nekoj starijoj osobi u svojoj okolini? Koristiš li svoj glas da svjedočiš o onome što Stvoritelj čini u tvome životu? Ima li u tvom govoru mjesta ogovaranju, poštapalicama, psovkama?

Kako se samo zadivimo kada netko lijepo pjeva i svojim glasom nas poveže s ljepotom duha i Stvoritelja, zar ne? Biti nositelj radosne vijesti poziv je za tebe i mene danas! Pjevao ili govorio, šaptao ili bio glasan, neka putem tvog glasa u ovaj svijet dođe zraka mira, nade i razumijevanja!

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Sloboda od depresije – iskustvo hagioterapije

Sloboda od depresije – iskustvo hagioterapije

Istinitost podataka jamči centar koji je slučaj ustupio

Next
Zahvala za 30. godišnjicu duhovne obrane domovine i svijeta

Zahvala za 30. godišnjicu duhovne obrane domovine i svijeta

Piše: Marija Sohacka iz Ukrajine U srcu sam imala želju da 18


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati