Iz depresije prema smislu života

Piše: Vesna Čirjak

Sjećam se svojih prvih dana patnje, besmisla, težine života i nemoći da ustanem iz kreveta. I vapaj koji je progovarao iz mojeg srca, samo da ovo stanje nestane.

Kao “prvu pomoć” dobila sam jedan CD u kojem Tomislav Ivančić govori upravo o strahovima i depresiji. Znam da sam taj vikend bila zatvorena u svojoj sobi i preslušavala taj CD nekoliko puta. Moja duša upijala je te kratke rečenice.

Ispisivala sam te riječi na komadiće papira i stavljala na zidove kako bi me to u svakom trenutku podsjećalo što moram izgovarati. U najvećem strahu meni je tada najsnažnija rečenica bila: ,,Izaći ću ja iz ove depresije, znam da hoću. Izaći ću kao pile iz jajeta. Isus je gospodar mojih strahova i depresije. Ja mogu, ja hoću, uspjet ću.“ Te rečenice bile su moj doručak, ručak i večera.

Kada bi se noći probudila izgovarala sam potiho te rečenice. Znala sam da se mora dogoditi dobro, jer gore od ovoga ne može biti, bar sam tada tako mislila.

Čitala sam psalam 91 : ,,Svojim će te krilima zaštititi i pod njegova češ se krila skloniti“. Polako sam krenula na individualnu hagioterapiju i seminare. Ohrabrivala su me svjedočanstva drugih i gledajući te ljude samo sam pomislila ako su mogli oni, zašto ne bi i ja. Na tom putu bilo je mnogo kušnji i poteškoća, ali nisam se predavala, gledala sam u cilj i to me motiviralo da me odustanem.

Gledala sam sebe ,,preko zida“ onakvu kako bi željela biti. Polako se u mene vraćao život, otkrila sam svoje talente.

Kada se i danas javi strah i nemoć samo počnem govoriti iste one rečenice koje su me dizale iz ,,blata“ jer one su ostale upisane u svakoj stanici. Važno je ne odustati, kada je najteže treba govoriti riječi koje prepoznaje tvoja duša kao lijek i mir. Za mene su to: ,,Sve je moguće u onom koji me jača“.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Nismo pozvani analizirati nego ljubiti

Nismo pozvani analizirati nego ljubiti

Piše: Mario Tokić  Jesi li ikad osjetio hladan pogled drugoga?

Next
Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević RAZGOVOR SA STVORITELJEM Svatko od nas,


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati