Oslobođene misli – iskustvo hagioterapije

Istinitost podataka jamči centar koji je ustupio. Podaci poznati uredništvu

Ulaskom u brak očekivala sam da će mi suprug ispuniti sve čežnje. I tako je i bilo na početku braka. Iste smo misli imali, radovali se jedno drugome i provodili sretne dane. Dolaskom djece suprug se osjećao zanemarenim jer sam se posvetila djeci. Počeo je s prigovorima i uvredama. Svaka uvreda udaljavala me od njega. U tu prazninu uletio je drugi muškarac i svu me obuzeo, posebno u mislima. Mislima i srcem pripadala sam tom drugom muškarcu, a udaljavala sam se od muža. Ustvari, lomila sam se i nisam mogla zagospodariti svojim mislima.

Do mene je došao glas o hagioterapiji, krenula sam na individualni susret. Nisam nikakvu nadu imala da ću se osloboditi obuzetosti tim mislima i očekivanjima kako će me taj drugi muškarac usrećiti. Dolazeći na hagioterapijske susrete nešto se u meni mijenjalo nabolje. Spoznaja dostojanstvenosti mene kao osobe i darovanog mi života uzdizala me. Spoznaja da sam ljubljena i da je ljubav oduvijek bila sa mnom, čak i onda kad su moje misli i susreti bili na skliskom terenu, skroz mi je dala novu nadu. Pojašnjene su mi zakonitosti duha i življenje prirodno-moralnog zakona koji je upisan u meni te življenje u istini svojeg braka, a ne u nestvarnim mislima. Posebno me dotaklo to što je brak ujedinjenje mojih i suprugovih sposobnosti, i to ujedinjenje braku daje snagu izdržljivosti. Praktična provedba sabranosti ulijevala mi je neku svježinu, hrabrila me i ozdravljala te me prebacila na drugu stranu, u dobre misli, u čistoću, u vjernost.

Odjednom sam u svojem suprugu vidjela onu osobu koju sam nekad davno voljela. Počela sam ono dobro i lijepo gledati u njemu. Prisjetila sam se da je on moj izbor i sjetila sam se neizmjerne ljubavi s kojom smo ušli u brak. Pogodilo me kada sam čula da neuroznanosti dokazuju kako negativne i požudne misli razaraju mozak. I ja sam već tu razorenost doživljavala na sebi. Zažalila sam zbog tih misli koje nisu ništa dobra donijele. Oprostila sam sebi, ali i tom drugom muškarcu. U mojem središtu dogodilo se pomirenje kroz praštanje i ponovno je zakucalo srce za mojeg supruga.

Godinama se nisam mogla riješiti misli koje su me cijelu obuzimale, a moćna hagioterapija ozdravila me u nekoliko mjeseci. Oslobođena sam misli koje su me morile. Doživjela sam duhovno ozdravljenje, ali smo ujedno psihofizički ozdravili i ja i članovi moje obitelji.

Total
0
Shares
Prev
Održan sedmi Međunarodni evangelizacijski i hagioterapijski susret

Održan sedmi Međunarodni evangelizacijski i hagioterapijski susret

Od 5

Next
Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević SADA ŽIVIM Jučer je u ustanovi za starije osobe


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati