Razvod braka nije potpisan – iskustvo hagioterapije

Istinitost podataka jamči centar koji je slučaj ustupio. Podaci poznati uredništvu.

Dragi čitatelji ovog ljekovitog časopisa, odlučila sam otvoriti vam svoje srce i ispričati kako se moj život mijenja od susreta s hagioterapijom. Sjećam se tog kobnog trenutka kada smo suprug i ja trebali otići na sud i podnijeti zahtjev za razvod braka. Na tom našem putu našao se jedan predivan franjevac koji nas je uputio na hagioterapiju i pratio nas na duhovnom putu. Kada pogledam unatrag, moja je osoba još od rane mladosti ranjena sa svih strana.

U toj iznemoglosti, događa se susret s hagioasistenticom i hagioterapijom. Došla sam pred nju s velikim teretom života, vidljivim i nevidljivim, od kojega me duša jako boljela. Mislila sam da to moram negdje duboko skrivati da nitko ne vidi. Govorila bih sve te jade i probleme svojemu Stvoritelju, ali i dalje bih ostala tužna i pitala se zašto ne mogu biti sretna?

Rodila sam petero prekrasne djece, ali uz to i sve drugo što sam imala nisam bila radosna. No to se počelo mijenjati nakon susreta s hagioasistenticom, koja je već na našem prvom susretu otkrila u meni dobra koja ja nisam poznavala. Iako sam bila slaba, postupno sam na našim susretima otkrivala svoju cjelovitost, dragocjenost i ljubav Stvoritelja. Nikada prije nisam razmišljala o svojemu duhu, o toj duhovnoj dimenziji. Kada je hagioasistentica oživjela svu tu ljepotu koja je bila skrivena unutar mene, nešto predivno se dogodilo u meni.

Pitala sam se: „Pa kako je ona uspjela otvoriti vrata u mom ranjenom srcu, u koje se preko nje slijevala Dobrota i Ljubav?“ Bila sam fascinirana ljepotom našega Stvoritelja. Polako je ta živa Ljubav ulazila u moju prošlost i pamtim tu jednu CRTU, koju smo nas dvije povukle. Donijela sam odluku da više neću kopati po prošlosti jer smo je predale Ljubavi. Shvatila sam da u danima koji su preda mnom mogu mnogo toga lijepoga napraviti, mnoge lijepe riječi izgovoriti, gledati svojim očima ljepotu Stvoritelja koja me izvukla iz mojega mraka.

Moj život kao da je nanovo rođen i sada ga ljubim, ljubim sebe kako bih onda još više ljubila Stvoritelja i sve oko sebe.

Hagioterapija me naučila kako se vratiti tišini i sabranosti. Tek sada mogu reći kako je nakon hagioterapije i moja osobna molitva postala susret sa Stvoriteljem. Sada znam Tko me sluša kada molim, a onda i zastanem pred Njim da bih uzela dar koji mi se daruje. Kroz hagioterapiju sam dobila “nove noge” i novi, čvrsti temelj na kojemu ću sada pomalo graditi svoju budućnost. I ono što je bitno, razvod braka nije potpisan. Sada oboje radimo na sebi.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
MUKE PO RODITELJSTVU

MUKE PO RODITELJSTVU

Piše: Ana Perišić, hagioasistentica CHT Split  Godine radnog iskustva te osobni

Next
Seminar nove evangelizacije povodom dočeka Nove godine za mlade

Seminar nove evangelizacije povodom dočeka Nove godine za mlade

Zajednica Molitva i Riječ (ZMR) organizira trodnevni Seminar nove evangelizacije


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati