ZAVOLJEH SEBE – iskustvo hagioterapije

Istinitost podataka jamči centar koji je slučaj ustupio. Podaci poznati uredništvu.

U životu sam lutao, tražio smisao i ljubav na pogrešnim mjestima, u pogrešnim stvarima i pojavama. U samom tom traganju i tapkanju u mraku pronalazio sam slabo svjetlo kratka vijeka. Moj odnos s ocem bio je jako loš, pun svađe, galame, prijezira, nerazumijevanja i straha. Inače sam osjetljive prirode, reklo bi se emocionalna spužva u koju se snažno upija lijepo, kreativno i umilno, a još više urezuje ono grubo i nezdravo. Kao takav, razvio sam od malih nogu privlačnost prema istom spolu koja je u adolescenciji prerasla u silnu želju za seksualnim odnosima s muškarcima te sam velike napore uložio u to da dođem u veliki grad kako bih mogao i ostvariti tu slobodu i biti „ja“.

Istovremeno je to u meni stvaralo nemir i donijelo veliku unutarnju borbu, ali sam svejedno uporno ustrajao u tome kako bih zadovoljio nagone. Pritom sam bio u vezama i sa ženama da bih se uklopio u okolinu i uvjerio sam sebe da je to s muškarcima prolazna vijeka jer koliko god sam imao jak nagon prema muškarcima toliko to nisam želio jer opterećuje, zarobljava i unosi nemir.

Umorio sam se od traženja ljubavi, sklada i smisla na krivim mjestima, uplašio se takvog načina života te sam, stjeran u kut, zavapio za izlazom. Jednog radosnog dana draga prijateljica mi kaže: „Znaš što, tebi bi trebala hagioterapija,“ i ja sam je poslušao.

Tijekom mojega prvog susreta s hagioasistentom u meni se probudila čežnja za nečim boljim, kvalitetnijim, smislenijim. Te riječi „Stvoritelj“, „istina“, „ljubav“, „dobrota“ i „ljepota“ snažno su se primale u cijelo moje biće i postale su svakodnevna tema razmatranja, utjehe i hrabrosti. Strah se smanjio, a postupno i izblijedio, počeo sam se iskreno kajati, praštati, razumijevati bolje druge, vidjeti dobro u svima, prepoznavati njihovu dobrotu u dubinama, prestao sam suditi druge, ali i sebe i jednostavno sam shvatio. Shvatio sam i zorno si predočio tu borbu dobra i zla, tako zorno kao da gledam s tribine utakmicu dva rivala, ali u ovoj utakmici uvijek pobjeđuje dobro.

Ono na što sam se posebno fokusirao jest kajanje i opraštanje ocu, sebi i drugima, te ponavljanje da sam zdrav i muževan muškarac koji želi voljeti samo žene i koji se želi ostvariti sa ženom. Međutim, i nakon više hagioterapijskih susreta, želja za muškarcima nije prestajala, čak se i povećavala s vremena na vrijeme.

U očaju sam upitao hagioasistenticu je li moguće da se preobrazim i zaboravim gledati muškarce, na što sam dobio odgovor da ustrajem u “hagioterapijskim lijekovima”. Taj dan sam od svoje hagioasistentice dobio jednu predivnu “vježbu”, a ta je da se predam Stvoritelju u potpunosti kako bi On svoju bezuvjetnu ljubav ulio u sve moje čežnje, patnje, nezadovoljstva i strahove od začeća do današnjeg dana te da praštam svima koji su me okruživali u tom razdoblju.

Sutradan se budim kao i svako drugo jutro, ali s nekakvim posebnim, mirnim i skladnim, zdravim osjećajem. Spremam se za posao, ulazim u tramvaj, dolazim na posao i primjećujem da nemam požudne poglede prema muškarcima za koje bih inače razvio takve osjećaje. Pomislim: „Ma to sam samo pasivan, nezainteresiran,“ i ne pridajem tome nikakvu posebnu važnost misleći da sam ozdravio jer mi je u glavi opet onaj stari osjećaj i stav „takav si se rodio, i ako ćeš se promijeniti, trebat će dugo vremena“ i sl.

Protječe još jedan dan pa drugi, treći, četvrti…Prošlo je i više mjeseci od hagioterapije, a ja sam još indiferentniji prema muškarcima i sve više shvaćam kako je Stvoritelju sve moguće. Pun zahvalnosti i neopisive i neizrecive radosti spoznajem da je sve lakše kada Mu se predamo i kada osvijestimo da samo na psihofizičkoj razini malo toga mogu. Preobražavam se u novu osobu, takoreći, nanovo sam rođen.

Moje oči se odmagliše, moj duh se probudio, moja osoba procvjetala. Želim da moj primjer pomogne mnogima jer, uistinu, Stvoritelju je sve moguće!

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Ozdravljenje religioznosti – iskustvo hagioterapije

Total
0
Shares
Prev
Povratak u središte

Povratak u središte

Piše: Bosiljka Badrov   U vremenu i okruženju u kojemu živimo poljuljana

Next
Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević IZIĆI IZ VRTLOGA NEPOVJERENJA Moje dvije drage


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati