Ozdravljenje religioznosti – iskustvo hagioterapije

Istinitost podataka jamči centar koji je slučaj ustupio. Podaci poznati uredništvu.

Živjela sam neku svoju religioznost koja je bila utemeljena na uvjerenju da će me revnost i neprekidno traženje dovesti do uslišane čežnje. Tražila sam da se ispuni moja volja, no kako se uslišanje nije dogodilo punih dvanaest godina, sve sam više postajala skrupulozna i neumjerena u svojem religioznom životu. Smatrajući se nedovoljno dobrom vjernicom upadala sam sve dublje u razočaranja i očaj i tako sam bivala još revnija da svojim trudom i zalaganjem postignem cilj. Shvatila sam da sam čak i formaciju za hagioasistenta upisala radi toga da sebe popravim i dovedem u red kako bih bila dovoljno dobra da mogu primiti ono za čim sam čeznula, a to je dijete. Kroz sve te godine braka nisam dobila što sam htjela, a promatrajući druge koji su dobivali djecu, moja je frustracija rasla.

Nakon moga odlaska na hagioterpiju i provođena hagioterapijskih ljekova kroz duže vrijeme dogodio se preokret u kojem sam  shvatila kako sam u svemu previše JA i moja volja, a nigdje Stvoritelj; da nemam odnos s Njime koji se temelji na povjerenju i bliskoj komunikaciji; da ne ljubim ni sebe ni druge, a ni Stvoritelja, i da trebam mijenjati pogled na to.

Praktično provodeći hagioterapiju odjednom se nešto u meni odlučilo suprotstaviti ustaljenim obrascima ponašanja koji su me dovodili do sve lošijega psihofizičkog i duhovnog stanja. Umor koji me mučio svih ovih godina otpao je s mene kao snijeg koji se topi. Shvaćam da tek sad učim živjeti i ljubiti te da me Stvoritelj ljubi takvu kakva jesam. Istinski se želim iznutra promijeniti. Međutim, sada kada je otpao taj teret s mene, osjećam i jednu vrstu praznine. To je zato što sam bila puna sebe a ne ljubavi vječne. Od sada primam ljubav koja nikada ne prestaje, ljubav koja je bila prisutna i kad sam ja bila odsutna. 

Polako, dan po dan, želim učiti iz hagioterapije. Iako na početku, znam da je to moj put koji mi  jasno pokazuje tko sam zapravo ja kao osoba. Ljubav je pravo ime mojeg Stvoritelja. JA sam ljubljeno stvorenje!

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.


Total
0
Shares
Prev
Osoba, to si ti

Osoba, to si ti

Autor: prof

Next
Online seminar nove evangelizacije pod geslom: „Ja sam Alfa i Omega“ (Otk 1, 8)

Online seminar nove evangelizacije pod geslom: „Ja sam Alfa i Omega“ (Otk 1, 8)

Zajednica Molitva i Riječ (ZMR) organizira trodnevni seminar nove evangelizacije


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati