Piše: Bosiljka Badrov  

U vremenu i okruženju u kojemu živimo poljuljana nam je sigurnost i nameće nam se pretjerana briga za budućnost i zdravlje, a nepovjerenje se uvuklo među ljude. Teško je zadržati vlastiti mir dok smo stalno napadani strahovima u raznim oblicima i nijansama. Puno puta nismo svjesni da nas negativne misli i govor razaraju te da su najveći neprijatelji mira.

Pesimizam se širi društvenim mrežama putem poruka i sadržaja. Tjeskoba se neprimjetno uvlači u dušu i vuče ljude sve dublje u ponor straha i vlastite nemoći. Svi smo izloženi velikoj količini raznih vijesti koje često prate kontradiktorne informacije.

Tko može znati pravu istinu i komu možemo vjerovati?

Trebamo postati svjesni da nas zlo napada i truje našu psihu negativnim mislima, a time slabi i naš duhovni imunitet. Dok smo zagledani u zlo ne možemo biti u istini i to zamagljuje naš pogled. Sve ono što u duši izaziva nemir i stvara nepovjerenje i otuđenje među ljudima dolazi od Zloga.

Gdje je izlaz iz začaranog kruga?

U naše međusobne odnose donositi više pozitivnih riječi i lijepih misli i ohrabrenja!

Oduprijeti se negativnom govoru i priklanjati se svemu pozitivnom!

Okretati se prema svjetlu i tražiti samo ono dobro u ljudima!

Primjećivati lijepe stvari i time ohrabrivati jedni druge da bez straha očekujemo bolje dane.

Postati svjesni toga gdje su izvori zla i kako ih zatvarati

Zlom se ne trebamo baviti i pridavati mu preveliku pažnju! Donijela sam odluku da više ne želim čitati i gledati sadržaje koji okupiraju psihu i žele ubaciti klicu sumnje koja može posijati i sjeme straha u duši. Ne dam se zavesti jeftinim riječima koje imaju negativnu konotaciju i ukazuju samo na loše prognoze.

Tko može znati gdje je istina u svemu ovom što nam se događa?

Odgovore na sva ova pitanja možemo tražiti ili od ljudi ili ih možemo iščitavati duhovnom spoznajom u svojem središtu jer pravu istinu ima samo Stvoritelj. Treba se probiti do duhovne razine jer jedino na njoj možemo spoznavati istinu i težiti joj. Čim dopustimo da nas zaokupe misli i brige o zdravlju tijela i egzistenciji i počnemo se bojati budućnosti već smo pali na psihofizičku razinu. Moramo se vrati u svoje središte gdje smo zaštićeni od zamki koje vrebaju. U srcu  možemo razabrati glas istine koji dolazi od Stvoritelja i tako možemo spoznati što nam je činiti i kako se oduprijeti.

Počnimo primjećivati sve ono lijepo i dobro čime smo okruženi i zahvaljivati na svakoj sitnici jer nam je sve darovano po ljubavi i dobroti našeg Stvoritelja. Samo s povjerenjem u Ljubav i Dobrotu u koju smo uronjeni možemo bez straha gledati u budućnost. 

Možemo li stati u trenucima kušnji i straha od budućih događaja i izreći ovo:

„Pa što ako se i dogodi. Neka bude!“

Ako idemo kroz život s nadom i postojanom vjerom u pobjedu dobra nad zlom, tada smo spašeni ljudi.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

GDJE JE ŽIVOT?