Vrijedan si i ljubljen

Piše: Marijana Ištvanović

Dragi čitatelju, jesi li ikada razmišljao o svemoćnoj ljubavi svojega stvoritelja? Znaš li da je u tebi ljubav koju možeš srcem dotaknuti i čiji dodir mijenja tvoj život?
Baš o toj ljubavi sada ti i ja želim progovoriti.

O, ljubavi beskrajna, koja pronalaziš izgubljenog putnika na ovoj Zemlji, hvala ti što ga svojim svjetlom zaustavljaš, što mu progovaraš u njegovoj patnji i izgubljenosti.
O, ljubavi bez koje nema života na zemlji, dotakni to izgubljeno ljudsko srce, koje traga za izgubljenim biserom, pronađi put do svakoga ljudskog srca.

Ljubavi, čiji izvor nikada ne presušuje, čije su vode čiste i obnavljaju život kuda god poteku, tebi se potpuno prepuštam.

Obnovi sve razoreno u meni.
Ljubavi, na čiju se riječ srce smiruje, a teret života postane laganiji, uđi u moj život, u moje srce sada, jer nemirno je ono dok se ne smiri u tebi. Ti, koji držiš na svojem dlanu cijeli svijet, osjećam te u svojim dubinama, a onda slušam kako tvoj život zahvaća moje čitavo biće, moje noge, moje ruke, moje misli, moj jezik, psihu i svaku moju stanicu. Tvoj život ulazi u moj i oživljava ga, liječi moju prošlost, ovaj trenutak. Sada je moja budućnost samo u tebi, usidri me konopcem svoje ljubavi u tu luku koja se zove život i povedi me na pučinu mira i blagostanja.

Nauči me da te srcem slušam i neprestano provjeravam kamo plovi ovaj brod kojim sam krenula. Moram li se možda ukrcati na drugi ili promijeniti smjer? Vjetrovi pušu i nose me amo-tamo, a ja želim samo jedno znati, a to je da si ti kormilar na mojem putu do cilja i da me čvrsto držiš za ruku, i kad me tvoja ljubav dotakne, osjećam da je ne želim zaustaviti te joj dopuštam da teče i na ljude pored mene.

Dragi prijatelju, nemoj čekati, otvori se toj Ljubavi da bi i ti postao ljubav. Ako to ne učiniš, bit će manjak ljubavi oko tebe, a svijet je tako žedan ljubavi. Vidjet ćeš i ti da je život prepun smisla i ljepote u ljubavi, iako je isprepleten patnjama i svakojakim problemima.
Kopaj, tragaj za tim biserom u svojoj osobi. Kako?
Pronađi neko tiho mjesto za susret sebe u ljubavi. Šuti, budi tih, budi tiha, a onda srcem dotakni istinu o sebi:

Ja sam najdragocjenije biće, original svojeg stvoritelja. On me takvu stvorio, dao mi je moju osobu, koju moram čuvati, jer ona je dar meni, mojoj obitelji, mojim prijateljima.
Ako me itko ljubi beskrajnom ljubavi bez obzira na sve moje nesavršenosti, onda je to moj Stvoritelj i to mi je dovoljno.
U meni je božanska snaga, kojom se mogu uzdići iznad svih slabosti i nemoći. Idem misliti dobro, govoriti dobro, činiti dobro i tako razvijati svoju osobnost i zdravlje svoje duhovne duše, a onda i tijela.

Možeš ti to, dragi čitatelju! Vjerujem u tebe.

Za trenutke sabranosti

 

Total
0
Shares
Prev
„AKO VAS SIN ČOVJEČJI NE OSLOBODI..“…(19)

„AKO VAS SIN ČOVJEČJI NE OSLOBODI..“…(19)

Piše: Miroslav Kolovrat Ako još nismo počeli pažljivo i često čitati biblijsku

Next
MEDITACIJA ZA TEBE – Tomislav Ivančić

MEDITACIJA ZA TEBE – Tomislav Ivančić

Čudesna preobrazba čovjeka PRVI DIO 1


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati