Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević

DOBROTA JE TU

Jučer me sva uplašena nazvala jedna mlada djevojka koja je tek počela raditi jer je u strahu od jedne starije kolegice koja je vrlo oštra i otresita. Razgovaram sa kolegom na poslu, kaže kako je njegovoj mami postavljena teška dijagnoza. Primam sms poruku od drage prijateljice iz Ukrajine koja se sa djecom vratila u domovinu i piše kako nemaju grijanja i struje. U tom trenu kao da je neka težina pritisla moja prsa…Kako lako se nad čovjekom može nadviti neki “sivi oblak” ako se zagleda u te negativne stvarnosti koje ga okružuju.

Neki čak mogu posumnjati i pitati se: “Gdje je to dobro? Zar je zlo tako jako?”. Ne! Zlo je samo prividno jako. Čovjek jest krhak, no Stvoritelj je snažan, svemoćan. Pred Njim svako zlo mora umuknuti i nestati. Ta Njegova Apsolutna Dobrota je vječna, ona je neuništiva, ona je u temelju svega. Nju ništa ne može dokinuti niti ugasiti.

U našim ćemo se životima neminovno susretati sa situacijama koje će nas htjeti obeshrabriti, razoriti naše povjerenje u Stvoritelja i učiniti nas nemoćnima. No, upravo tada nam Stvoritelj prilazi blizu i govori: ” Ne boj se! S tobom sam!”. Znajući naše terete koje svakodnevno nosimo poziva nas: “Dođite k meni svi vi koji ste umorni i opterećeni, svi koji ste u strahu, zabrinuti za svoj život i živote svojih bližnjih…Dođite! Ja ću vas odmoriti i rasteretiti!”

Zlo je samo manjak, praznina, nametnik u našem životu. Zastani malo, dragi prijatelju i promisli… Nije li toliko dobra u tvome životu? Ona je tu, zar je ne zapažaš? Nema gdje je nema! Dobrota je u temelju tvoga života. Kada činiš dobro sebi i drugome tada živiš onu istinsku radost života koja je nemjerljiva.

Pogledaj, upravo u toj otresitoj kolegici je dobrota koju je u trenutku začeća sam Stvoritelj u nju upisao. Zagledaj se u to dobro u njoj, poštuj je i blagoslivljaj. Možda si joj baš ti darovan da otkrije koliko ljubljena.

Dobrota je vidljiva i u bolesničkoj postelji jer nas mijenja, čisti i oblikuje. U bolesti tragamo jače nego ikada u životu za Stvoriteljevom blizinom. Dok bolujemo “padaju” naše oholosti i lažne sigurnosti.

Dobrota je prisutno u svakom čovjeku koji stoji na strani istine i slobode, morala i čestitosti. Onaj tko odlazi u rat braniti svoj dom, svoju obitelj, tko ne napada drugoga već štiti svoje, taj je na strani dobra i njegov spas i sloboda će sigurno doći.

Dragi prijatelju, podigni glavu i usprkos svemu negativnom što te pritišće u ovom trenutku, hrabar budi! Apsolutna Dobrota je uz tebe, ona te čuva! Bit će dobro! Navjesti svojoj duši:” Bit će dobro!”.

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatitza tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
ČOVJEK NE UMIRE ZAUVIJEK – iskustvo hagioterapije

ČOVJEK NE UMIRE ZAUVIJEK – iskustvo hagioterapije

Istinitost podataka jamči centar koji je slučaj ustupio

Next
„ AKO VAS SIN ČOVJEČJI NE OSLOBODI…..(15)

„ AKO VAS SIN ČOVJEČJI NE OSLOBODI…..(15)

Piše: Miroslav Kolovrat        Sjedim tako u


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati