Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević

ŠTO OČEKUJEŠ?

Čovjekov život nikada nije statičan, od trenutka začeća mi smo u neprestanom razvoju. Ovaj trenutak u kojem jesmo baš poput bljeska prolazi i već ga sustiže novi…Pa čak i kada ti se čini da stojiš na mjestu, ako nikuda ne ideš, ti na neki način zaostaješ, ne rasteš, ne razvijaš se…No, pitam se što to čovjeka “vuče” naprijed? Što ga ohrabruje da zakorači dalje unatoč svemu što se oko njega događa?

Odgovor je jasan – cilj! Ono u što gleda! Trkač koji stoji na startu utrke već je zagledan ispred sebe. Dati će sve od sebe da prvi stigne na cilj. I pred tobom je danas pitanje, dragi čitatelju, koji je tvoj cilj? Kuda ti želiš stići? I možda najvažnije pitanje, a što činiš da do tamo stigneš? Znaš li da samo jednom prolaziš ovim danom, jednom putuješ ovom zemljom…Svaki dan si iznova na startu. Možda te pritisnula bolest tijela, možda kakva psihička bolest ili pak tvoja duša duboko pati…

No, očekuješ li da će zdravlje doći? Vjeruješ li da možeš ozdraviti? Tvoj brak je ušao u krizu, tvoj supružnik te ne razumije, možda te duboko povrijedio ili čak napustio. Jesi li tu zastao ili očekuješ da tvoj brak može iznova oživjeti? Očekuješ li izlaz iz sažaljenja, tugaljivosti i bezvoljnosti? Očekuješ li da ćeš položiti ispit za koji se već dugo spremaš? Očekuješ li da će tvoje dijete izrasti u čestitog i moralnog čovjeka? Očekuješ li vječni život? Upravo o tome očekuješ li dobro ili loše, uspjeh ili neuspjeh, zdravlje ili bolest ovisi do kuda ćeš stići. Zlo te zaustavlja i koči, a povjerenje u dobro osposobljava i izgrađuje. 

Mi možemo očekivati dobro upravo zato što je u temelju svega Stvoritelj koji je dobrota. On je sigurnost da naše očekivanje ima uporište. On je daje smisao našim koracima. Njegovo naručje, taj susret s Njime upravo je cilj svakog našeg dana, mjeseca, godine, našeg života.

Probaj u danima koji su pred nama otkrivati koji su to konkretni koraci koji te k Njemu vode.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
PUT DO CJELOVITOSTI – smjernice za hagioasistente i one koji to žele postati

PUT DO CJELOVITOSTI – smjernice za hagioasistente i one koji to žele postati

Piše: Ana Perišić, hagioasistentica   Što to hagioterapiju čini

Next
SNAGA U NAMA

SNAGA U NAMA

Piše: Marijana Ištvanović, hagioasistentica  Dragi čitatelju,  svijet


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati