Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević

NEKA TE DOBROTA PRATI

Dragi čitatelju, danas se iznova susrećemo kroz ove retke. I ti i ja smo osoba, biće koje je sam Stvoritelj svijeta stvorio. Upravo ta duhovna stvarnost koju smo od Njega primili međusobno nas povezuje i čini sposobnima biti blizu jedni drugima. Zbog toga možemo jedni druge susretati neovisno o fizičkoj udaljenosti ili nekom vremenskom ograničenju. Bit susreta je upravo zagledanost dviju osoba jedno u drugo. Voliš li ti te svakodnevne susrete s ljudima ili ih radije izbjegavaš? Pokušaj si posvijestiti što promatraš na osobama koje susrećeš? Znaš li se zagledati u ono dobro, istinito i vrijedno u toj osobi ili je  promatraš samo kroz njenu vanjštinu ili se pak zaustavljaš na njenim pogreškama, propustima i negativnostima?

A onda promisli dalje…A što ti donosiš osobama koje susrećeš? Danas na poseban način želim stati pred tebe i darovati tvojoj duši nešto lijepo. Želim ti iskrena srca reći: “Lijepo je što postojiš, znaš li? Da tebe nema bilo bi uzaludno pisati ove kratke poticaje i misli. I zato hvala ti što si odlučio kliknuo na ovaj portal tražeći nešto dobro za sebe. Imaš li u sebi duboku sigurnost da si iz ljubavi i zbog ljubavi došao na ovaj svijet? Ti si željeno i originalno biće! Počni vjerovati u tu istinu o sebi…

Prestani kukati nad sobom i sažaljevati se. Podigni svoj pogled i zagledaj se u jedino “ispravno zrcalo” a to je lice tvoga Stvoritelja! Pogledaj kako ti se smiješi i govori:” Za velike si stvari stvoren!”. U tvojoj duši je toliko ljepota, dragi prijatelju. Jesi li ih pomalo već otkrio?

Želim ti da te Dobrota prati na tvom svakodnevnom putu, da se uvijek iznova na nju oslanjaš i da nikada ne posumnjaš i pomisliš da je zlo jače od dobra. Želim ti da te Istina uvijek čuva od prevara koje vrebaju na svakom koraku kako bi te obezvrijedile i ukrale tvoje dostojanstvo. Neka te Istina uvijek čini slobodnim od svih ropstava svijeta koji nas okružuje. Želim ti da te Ljepota uvijek iznova podsjeća na ljepotu tvoga bića i da ti kroz sve stvoreno otkriva kolikom si ljubavlju ljubljen. Želim ti da u danima koji su pred nama sve ove moje želje u tebi zažive i potaknu te na novost života.”

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Bit će sve dobro! – iskustvo hagioterapije

Bit će sve dobro! – iskustvo hagioterapije

Istinitost podataka jamči centar koji je iskustvo ustupio

Next
Nova kolumna – Sagradi kuću na stijeni

Nova kolumna – Sagradi kuću na stijeni

U uredništvu portala smo osobno uvidjeli kako nije jednostavno napraviti treći


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati